szechenyi
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

VINCELLÉR

Intézményünk – a Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző iskola –, 2022.03.05-i kezdőnappal elindítja
Vincellér szakképesítést adó 07214016 programkövetelmény számú 400 órás tanfolyamát.

A programkövetelmény elérhetősége: https://api.ikk.hu/storage/uploads/files/07214016_vinceller_pkpdf-1639992109309.pdf

A tanfolyamra a felnőttképzés keretei között szervezetten, szombati napokon 09:00-17:00 közötti időszakban kerül sor. 

A képzés önköltséges. A teljes tanfolyam térítési díja: 300.000,-Ft.

A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Felnőttképző tanúsítványt állít ki. A szakképzési törvény előírásai alapján a képzést sikeresen elvégzők akkreditált vizsgaközpont által szervezett képesítő vizsgát tehetnek.

A képzésre való jelentkezés határideje: 2022.03.03. csütörtök 

Jelentkezni a www.borasziskola.hu oldalon található jelentkezési lap kitöltésével, valamint annak titkarsag@boraszikola.hu e-mail címre való eljuttatásával lehetséges.

A Vincellér képzés célja, hogy a képzésben résztvevők – megszerzett szakmai ismereteik birtokában –, aktív résztvevői legyenek a szőlőtermesztő üzemben, a szőlőültetvényen folyó szakmai munkának, továbbá képesek legyenek a teljes szőlészeti gyakorlatban alkalmazott szőlőművelés műveléstechnológia (szőlőültetvény telepítése; agrotechnikai és fitotechnikai munkák; a szőlő-növényvédelem; szőlő-ültetvény fenntartási és karbantartási munkák; szőlőfeldolgozás) alkalmazására, végrehajtására.

A képzés célcsoportja:

•             A szőlőművelés iránt érdeklődők

•             Szőlészet-borászat területén dolgozó munkavállalók 

•             Gazdák, szőlőültetvény birtokosok

•             Támogatott képzésben résztvevők

•             Szakmaváltók

•             Az új szakmai ismeretek, a szakképesítés megszerzése iránt nyitott jelentkezők.

Tananyagegységek:

•             Szőlőtermesztés technológiai gyakorlat

•             Laboratóriumi alapmérések gyakorlat

•             Szőlészeti minőségbiztosítás és higiénia gyakorlat

•             Szőlőtermesztési ismeretek

•             Szőlészeti szakmai gépek

•             A szőlő növényvédelme

•             Szőlészeti termelési gyakorlat

Vissza felülre