szechenyi
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

ERJEDÉS- ÉS ÜDÍTŐITAL-IPARI TERMÉKKÉSZÍTŐ

🥤🍺 Légy erjedés- és üditőital-ipari termékkészítő! 🍺🥤

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Ezzel a szakmával rendelkező szakember az összetett ismereteinek köszönhetően keresett munkaerővé válhat. Ide tartozik az üdítőital gyártás, a sörgyártás 🍺, a pálinkagyártás 🍸 és a szikvízgyártás 💧 is. Az erjedésipar elsőre ismeretlennek tűnhet, de termékeit napi szinten fogyaszthatjuk. Erjedésen alapul a szesz, az ecet és az élesztő gyártása is. Emellett a szeszes italokat is az erjedésipari szakemberek készítik.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

😊 megbízhatóság,
👣 állóképesség,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• élelmiszerbiztonsági és üzembiztonsági feladatokat lát el;
• vállalkozást indít, működtet, termékeket értékesít;
• alkalmazza a jövedéki termékekre vonatkozó törvény szabályait;
• alapanyag átvételt, minősítést és előkészítést végez;
• szikvizet, üdítőitalt, ásványvizet gyárt;
• malátát és sört gyárt;
• gyümölcspálinkát és szeszt gyárt;
• szeszesitalt gyárt;
• keményítőt és keményítő hidrolizátumot gyárt;
• sütőélesztőt gyárt;
• ecetet gyárt.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik érdeklődnek az üdítőitalok gyártása, az alkohol tartalmú italok készítése, az erjedéskor lejátszódó ,,titkos” folyamatok és azok irányítása iránt.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

A szakmát választó diákoknak Észtországban van lehetőségük bővíteni tanulmányaikat.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

Vissza felülre