szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

Amikor a tábor szót meghalljuk, ragyogó napsütés és meleg jut az eszünkbe. Kéken szikrázó vízpart, árnyas erdő, szépen gondozott sportcentrum. Ha ehhez a szóhoz jelzőként hozzájárul a honvédelem szó, akkor laktanyák udvarát látjuk magunk előtt. Kiképzőhelyek tereptárgyait, katonai sátrakat, tábori ágyak sokaságát, kadétiskolák udvarát. Minderre a SZAKE (Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület) most alaposan rácáfolt.

Az egyesület tagjai a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Közhasznú Szövetsége és a1945–56 Közötti Magyar Politikai Elítéltek Közössége támogatásával, „Ezerarcú Magyarország” címmel történelmi és honvédelmi tábort szervezett 2021. október 1-5. között Budapesten.

A táborba Kazincbarcikáról, Nyíregyházáról, Pécsről, Zalaegerszegről, Győrből és Kaposvárról érkeztek középiskolás diákok, akikhez budapesti diáksegítők csatlakoztak Pesti Barnabás iskolánk tanulói személyében.

A táborról bővebben: www.szakesuli.hu/tabor-a-varos-sziveben/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tartósítóipari termék-készítő

❄️🍅Légy tartósítóipari termék-készítő!🍅❄️

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A tartósítóipar termékei nagyon nagy segítséget jelentenek a háztartásokban és a közétkeztetésben. A tartósítóipar biztosítja, hogy mindig elérhetőek legyenek a gyümölcsbefőttek🍎🥫, a savanyúságok🥒 és a fagyasztott termékek❄️.
Ma már elképzelhetetlen, hogy a mélyhűtőben ne legyen fagyasztott gyümölcs❄️🍒 vagy zöldség❄️🥦, vagy azonnal süthető pizzalap🍕, de a pizzára kent paradicsomszószt🍅 is itt állítják elő. Ennek az iparágnak köszönhetőek az asztalt gyümölcsök és a szárított zöldségekből készülő ételízesítők is. Ez a szakember készíti a bébiételeket, valamint a rostos és szűrt 🍑gyümölcs- és zöldségleveket🥕 is.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

👣 jó állóképesség,
👌 kézügyesség,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka, együttműködés.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• a gyártáshoz szükséges alapanyagokat átveszi, minősíti, tisztítja, kezeli, minőségét ellenőrzi, tárolja, előkészíti;
• zöldségkonzerveket gyárt;
• gyümölcskonzerveket/befőtteket gyárt;
• zöldség- és gyümölcssűrítményeket készít;
• lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket állít elő;
• szárítmányokat, savanyúságokat készít;
• húskonzerveket (fél-és teljes) gyárt;
• készételkonzerveket gyárt;
• hőelvonással tartósított termékeket állít elő;
• vállalkozást indít, működtet, termékeket értékesít.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeretne ebben az egyre nagyobb jelentőségű szakágazatban dolgozni, hogy biztonságos, hosszan eltartható élelmiszereket állítson elő a fogyasztók számára.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

A szakmát választó diákoknak 🇪🇪Észtországban🇪🇪 és 🇹🇷Törökországban🇹🇷 van lehetőségük bővíteni tanulmányaikat.

ISKOLÁINK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.