szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🍖 Nem kell tovább várni rá, itt van az idei első húsvásár a Bercsényiben! 🍖

A Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola 2021-ben is megszervezi húsvásárát időről időre, melynek keretein belül az intézmény oktatói és diákjai által előállított termékeket van lehetőség megvásárolni.

📝A rendelést az alábbi felületen kell leadni: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScUQ7wtkhlM1OZYon0TutkZnoF2778KaEslggWeNweSDj1F4Q/viewform

⏰ A rendelés leadásának határideje: 2021. január 31.
(Rendelésre csak az alábbi felületen van lehetőség, a határidő után pótrendelésre nincs mód.)

❌🚛❌ Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy jelenleg kiszállításra sajnos nincs lehetőség.

🤲 A megrendelt termékek átvételére kizárólag személyesen van mód, melynek helyszíne:
📍 1106 Budapest, Maglódi út 4/b, Tanbolt (Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)

❗️ A tanbolt jelenleg nem üzemel, kizárólag a vásár idejére nyit ki.

📆Tanbolti átvétel időpontja:
2021. február 11. - 8:00-15:00

💶 Fizetési módok: kizárólag készpénz

⚖️ A megrendelt termékek kimérése az átvételkor történik.

🦠😷🦠 Kérjük, hogy az átvétel során az aktuális járványügyi intézkedéseket és szabályokat mindenki tartsa be!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tartósítóipari technikus

🍐 Légy tartósítóipari technikus! 🍐

Élelmiszeripar ágazat 5️⃣ éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
Élelmiszeripari üzemekben, laboratóriumokban vizsgálja az élelmiszer alapanyagok minőségét, mennyiségét. Önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz ezek átvételében, osztályozásában, feldolgozásában, hűtésében, csomagolásában, tárolásában.
A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányítóképességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük. Ez a szakember készíti a bébiételeket👶🍎 és a rostos és szűrt gyümölcs- és zöldségleveket🍐 is.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

🥰 megbízhatóság,
⌚️ pontosság,
😎 önállóság,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• meghatározza az élelmiszerek fizikai sajátosságait és kémiai összetevőit;
• mérőeszközöket kezel a nyersanyagok mennyiségi és minőségi átvételekor;
• élelmiszeripari alapműveleteket végez: melegítés, hűtés, oldatkészítés, lepárlás, desztillálás, sűrítés, erjesztés, főzés, sterilizálás, stb.;
• megszervezi a gépek és berendezések napi beállítási, karbantartási, tisztítási, javítási feladatait;
• méri az anyagnormákat, pontosítja azokat, az eredményekről grafikonokat és diagramokat készít;
• megadott szempontok szerint vizsgálja az elkészült élelmiszereket, elvégzi a mintavételt;
• gondoskodik a receptek, technológiai utasítások, környezetvédelmi és munka- védelmi előírások betartásáról;
• részfeladatokat lát el a gyártmányfejlesztés területén;
• főzelékféléket, sűrített készítményeket, püréket, szárítmányokat, gyümölcskészít- ményeket, gyümölcsleveket, húsalapú termékeket, savanyított termékeket gyárt;
• részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
• különleges követelményeknek megfelelő termékeket gyárt.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeretne ebben az egyre nagyobb jelentőségű iparágban dolgozni, hogy minél egészségesebb, hosszan eltartható élelmiszereket állítsanak elő a fogyasztók számára.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

A szakmát választó diákoknak 🇪🇪 Észtországban 🇪🇪 van lehetőségük bővíteni tanulmányaikat.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.