szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺

❓ Magyar 🇭🇺 , vagy más EU 🇪🇺 tagállam 1️⃣8️⃣ éves állampolgára vagy?
❓ Szeretnél ingyen utazni egyedül vagy a barátaiddal 🚉 vonattal Európa szerte?

💡 Ha igen, jelentkezz a DiscoverEU pályázatára, és utazd be Európát! Ne feledd: 2021 a 🚉 vasút európai éve, melynek megrendezésében a DiscoverEU is részt vesz.

"Kíváncsi vagy rá, mikor lesz a következő pályázati forduló?
Ha javulni fog a helyzet Európa-szerte,
⏰ 2021. október 12. és 2021. október 26. ⏰ között lebonyolítjuk a DiscoverEU következő pályázati fordulóját, hogy a 18 éves európai fiatalok újabb csoportja fedezhesse fel Európát. Ezúttal 60 000 utazási igazolványt fogunk kiosztani! Addig is kövess bennünket a közösségi felületeken, különösen a #DiscoverEU Facebook-csoportjának oldalán, ahol folyamatosan tájékoztatunk a fejleményekről!"

Facebook csoport:
⬇️⬇️⬇️
www.facebook.com/groups/245370079553195
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tartósítóipari technikus képzés

🍐 Légy tartósítóipari technikus! 🍐


Élelmiszeripari üzemekben, laboratóriumokban vizsgálja az élelmiszer alapanyagok minőségét, mennyiségét. Önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz ezek átvételében, osztályozásában, feldolgozásában, hűtésében, csomagolásában, tárolásában.
A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányítóképességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük. Ez a szakember készíti a bébiételeket👶🍎 és a rostos és szűrt gyümölcs- és zöldségleveket🍐 is.

KÉPZÉSI FORMA:

A képzést nappali tagozaton, tanulói jogviszonyban (25 éves korig) 2 év alatt végezheted el, míg esti tagozaton, felnőttképzési jogviszonyban 1 év alatt is lehetőséged van megszerezni a képesítést.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

🥰 megbízhatóság,
⌚️ pontosság,
😎 önállóság,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• meghatározza az élelmiszerek fizikai sajátosságait és kémiai összetevőit;
• mérőeszközöket kezel a nyersanyagok mennyiségi és minőségi átvételekor;
• élelmiszeripari alapműveleteket végez: melegítés, hűtés, oldatkészítés, lepárlás, desztillálás, sűrítés, erjesztés, főzés, sterilizálás, stb.;
• megszervezi a gépek és berendezések napi beállítási, karbantartási, tisztítási, javítási feladatait;
• méri az anyagnormákat, pontosítja azokat, az eredményekről grafikonokat és diagramokat készít;
• megadott szempontok szerint vizsgálja az elkészült élelmiszereket, elvégzi a mintavételt;
• gondoskodik a receptek, technológiai utasítások, környezetvédelmi és munka- védelmi előírások betartásáról;
• részfeladatokat lát el a gyártmányfejlesztés területén;
• főzelékféléket, sűrített készítményeket, püréket, szárítmányokat, gyümölcskészít- ményeket, gyümölcsleveket, húsalapú termékeket, savanyított termékeket gyárt;
• részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
• különleges követelményeknek megfelelő termékeket gyárt.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeretne ebben az egyre nagyobb jelentőségű iparágban dolgozni, hogy minél egészségesebb, hosszan eltartható élelmiszereket állítsanak elő a fogyasztók számára.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED A FENT MEGJELÖLT KÉPZÉSI FORMÁBAN:

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (BUDAPEST)

TOVÁBBI ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (NAGYKŐRÖS)

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:


Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.