szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🍫🍰 Úgy hallottuk, ma van a csokitorták napja! 🍰🍫

Tudjátok, mikor és hol készült a világtörténelem első ünnepi tortája? Állítólag i.e. 324-ben, azon a hírhedt szúzai mennyegzőn, ahol a birodalomépítő Nagy Sándor a makedón méltóságokat és katonái színe-javát összeházasíttatta a perzsa honleányokkal és özvegyekkel. Egyes feljegyzések szerint ezer pár, valamint az összegyűlt vendégsereg kóstolhatta meg először az ínycsiklandó finomságot: a méz🍯 és magvak🥜 felhasználásával összeállított, rózsaszirmokkal🌹 megszórt, kevert gabonából készült tortát🎂.

A csokoládétorta ötlete később minden bizonnyal Gombóc Artúr fejéből pattant ki – persze ennek az információnak a megerősítéséhez nem találtunk hiteles forrást. Mindenesetre arra gondoltunk, hogy a csokoládétorta napján hozunk nektek néhány fotót a Pesti Barnabás iskolánk pék-cukrász tanműhelyéből, ahol tanulóink – oktatóik közreműködésével – fenséges csokitortákat készítenek.😋
... See MoreSee Less

View on Facebook

Szőlész-borász

🍇🍷🍇 Legyél Szőlész-borász! 🍇🍷🍇

A szakma az élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A borászat Magyarországon az egyik legősibb és legjobban megbecsült tevékenység. A szőlész-borász ismeretei kiterjednek a szőlő termesztésére, művelésére, a szüretre, a szőlőfajták feldolgozására, a borkészítés műveleteire és a bor értékesítésére is.
A jó minőségű bor előállítása nagyon összetett ismereteket igénylő munka.
A borászatok Magyarországon sokszor családi környezetben működnek, ahol a szőlész-borász szakma tradíció. A jó szőlész-borász szakember tudása a boraszatokban nagy kincs.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

🥰 megbízhatóság,
🔴 jó színlátás,
👅 kiváló ízérzékelés.
👣 állóképesség,
🤗 kezdeményezőképesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• elvégzi a szőlőtermesztés alapfázisait (a szőlő telepítésétől, metszésétől a növényápolásai, növényvédelmi munkákon keresztül a szüretig);
• megszervezi a feldolgozást;
• elvégzi a bor erjesztését;
• az újbort kezeli, javítja, készre kezeli;
• palackoz;
• speciális borkészítményeket állít elő;
• laboratóriumi minőségbiztosítást végez;
• rendelkezik a szakmai feladatokhoz szükséges gépészeti ismeretekkel;
• elvégzi a szakmai adminisztrációt;
• rendelkezik a bor forgalmazásához, a borturizmushoz és a bormarketinghez szükséges alapismeretekkel;
• birtokában van egyéb italkészítési ismereteknek;
• elvégzi a bor előállításához szükséges laboratóriumi vizsgálatokat.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik érdeklődnek a szőlő termesztése, feldolgozása és a bor készítése iránt, akik elköteleződnek a jó minőségű és méltán híres magyar borok készítése és jó hírének fenntartása és emelése iránt.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Diákjaink számára folyamatosan biztosítjuk a külföldi tapasztalatszerzést, ezzel segítve őket szakmai készségeik és nyelvi kompetenciáik továbbfejlesztésében. Azon tanulóinknak, akik a szőlész-borász szakmát választják, a 🇫🇷🍷🇫🇷 francia borvidékeken 🇫🇷🍷🇫🇷 biztosítunk továbbképzési lehetőséget. Egy más ország borkulturájának megismerése segít a szakmai ismeretek bővítésében, tágítja a látókört és nem utolsó sorban életre szóló élményekhez juttatja a diákokat.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.