szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

Gróf Bercsényi Miklós - Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikumunk névadója - 1665. szeptember 24-én született Bécsben. Kuruc főgenerális, II. Rákóczi Ferenc közeli harcostársa és a Rákóczi-szabadságharc egyik irányítója volt. A nagyszombati egyetemen tanult, majd Esterházy Pál nádor oldalán kezdte katonai pályáját, 1685-ben Vágsellye kapitánya lett, 1686-ban Buda ostrománál ezredesi rangot kapott, majd Szeged várának főkapitányává nevezték ki. I. Lipót magyar király és német-római császár több kitüntetésben részesítette és később apjával együtt grófságot is nyert, sőt, aranysarkantyús vitézzé is ütötték. Az 1690-es években szembefordult a császár abszolutizmusával és elnyomó politikájával. Rákóczival együtt fogtak neki, hogy francia segítséggel megdöntsék a Habsburgok magyarországi uralmát. 1703-ban Bercsényi lengyel csapatok, valamint Moldvából toborzott zsoldosok élén jött Rákóczi segítségére és kezdettől fogva a szabadságharc második embere volt. Politikai nézetei egyébként sokban különböztek Rákócziétól, szűkebb térre igyekezett szorítani a protestáns köznemesség befolyását az államigazgatásban, s katonapolitikai, diplomáciai vitákba is keveredett vele. Mindvégig kitartott azonban a konföderációra tett esküje mellett. Nyolc éven át szinte állandóan hadban forgott és hadat vezetett, emellett a diplomáciában is a fejedelem egyik legbizalmasabb tanácsadója volt.
Forrás: Wikipédia
... See MoreSee Less

View on Facebook

Szőlész – borász képzés

🍇🍷🍇 Legyél Szőlész-borász! 🍇🍷🍇

A borászat Magyarországon az egyik legősibb és legjobban megbecsült tevékenység. A szőlész-borász ismeretei kiterjednek a szőlő termesztésére, művelésére, a szüretre, a szőlőfajták feldolgozására, a borkészítés műveleteire és a bor értékesítésére is.
A jó minőségű bor előállítása nagyon összetett ismereteket igénylő munka.
A borászatok Magyarországon sokszor családi környezetben működnek, ahol a szőlész-borász szakma tradíció. A jó szőlész-borász szakember tudása a boraszatokban nagy kincs.

KÉPZÉSI FORMA:

Szőlész-borász képzésünket nappali tagozaton, tanulói jogviszonyban (25 éves korig) vagy felnőttképzési jogviszonyban esti képzési formában van lehetőséged megszerezni.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

🥰 megbízhatóság,
🔴 jó színlátás,
👅 kiváló ízérzékelés.
👣 állóképesség,
🤗 kezdeményezőképesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• elvégzi a szőlőtermesztés alapfázisait (a szőlő telepítésétől, metszésétől a növényápolásai, növényvédelmi munkákon keresztül a szüretig);
• megszervezi a feldolgozást;
• elvégzi a bor erjesztését;
• az újbort kezeli, javítja, készre kezeli;
• palackoz;
• speciális borkészítményeket állít elő;
• laboratóriumi minőségbiztosítást végez;
• rendelkezik a szakmai feladatokhoz szükséges gépészeti ismeretekkel;
• elvégzi a szakmai adminisztrációt;
• rendelkezik a bor forgalmazásához, a borturizmushoz és a bormarketinghez szükséges alapismeretekkel;
• birtokában van egyéb italkészítési ismereteknek;
• elvégzi a bor előállításához szükséges laboratóriumi vizsgálatokat.

Ajánlott mindenkinek, aki érdeklődik a szőlő termesztése, feldolgozása és a bor készítése iránt, akielköteleződne a jó minőségű és méltán híres magyar borok készítése és jó hírének fenntartása és emelése iránt.

 

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola (BUDAPEST)

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.