szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

Amikor a tábor szót meghalljuk, ragyogó napsütés és meleg jut az eszünkbe. Kéken szikrázó vízpart, árnyas erdő, szépen gondozott sportcentrum. Ha ehhez a szóhoz jelzőként hozzájárul a honvédelem szó, akkor laktanyák udvarát látjuk magunk előtt. Kiképzőhelyek tereptárgyait, katonai sátrakat, tábori ágyak sokaságát, kadétiskolák udvarát. Minderre a SZAKE (Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület) most alaposan rácáfolt.

Az egyesület tagjai a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Közhasznú Szövetsége és a1945–56 Közötti Magyar Politikai Elítéltek Közössége támogatásával, „Ezerarcú Magyarország” címmel történelmi és honvédelmi tábort szervezett 2021. október 1-5. között Budapesten.

A táborba Kazincbarcikáról, Nyíregyházáról, Pécsről, Zalaegerszegről, Győrből és Kaposvárról érkeztek középiskolás diákok, akikhez budapesti diáksegítők csatlakoztak Pesti Barnabás iskolánk tanulói személyében.

A táborról bővebben: www.szakesuli.hu/tabor-a-varos-sziveben/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Pék

🍞🥖🥐 Tanulj péknek! 🥐🥖🍞

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszönhetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér🍞. A pék készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

👣 jó állóképesség,
🙆‍♀️ ügyes mozgás,
👌 kézügyesség,
👥 csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• átvételi és raktározási feladatokat végez;
• előkészítő műveleteket végez;
• nyersanyagot, készterméket vizsgál, gyártásközi ellenőrzést végez;
• eszközöket használ, gépeket és berendezéseket kezel;
• befejező műveleteket végez;
• tésztát készít;
• tölteléket készít;
• feldolgozza a tésztát;
• tésztát keleszt;
• tésztát süt;
• készterméket kezel, csomagol;
• adminisztrációs munkát végez.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret sütni, érdeklődik az élelmiszerek előállítása iránt, szeretne olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak naponta alapvető élelmiszerként szüksége van.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Pék tanulóink 🇩🇰Dániában🇩🇰 4 hetes szakképző iskolai gyakorlaton vehetnek részt, ahol megtanulhatnak olyan helyi különlegességeket elkészíteni, mellyel színesítik itthoni tanulmányaikat. Akik német nyelvterületen szeretnének tapasztalatot szerezni, azokat németországi vállalati gyakorlat várja 🇩🇪Rostock🇩🇪 városában.

ISKOLÁINK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

Közép-magyarországi ASzC Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.