szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🧪 Érdeklődsz a laboratóriumi vizsgálatok iránt? Szívesen végeznél higiénikusi és minőségbiztosítási tevékenységet az élelmiszerek minősítése mellett? 🧪

Akkor a Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Élelmiszer-ellenőrzési technikus képzésén a helyed!

A képzést tanulói jogviszonyban 1️⃣ éves képzési idővel tudod elvégezni. A becsatlakozás feltétele: szakmai érettségi.

Ha ezt a képzést választod, a képzési idő elteltével rendelkezni fogsz a teljes élelmiszeripart átfogó ismeretekkel. Te fogod végezni a különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok, félkész termékek, csomagolóanyagok eltérő tulajdonságainak (analitikai, mikrobiológiai, érzékszervi) vizsgálatait. Megismered a különböző élelmiszeripari műveletek hatásait, az azokat befolyásoló tényezőket. Későbbi munkád kiterjed majd a technológiai folyamatok ellenőrzésére is.

Ha szeretnél hozzájárulni a biztonságos élelmiszerek előállításához, akkor látogass el a 👉 www.toldi-nk.sulinet.hu oldalra, hogy több információt is beszerezz a képzésről, a képzési helyről! 😉
... See MoreSee Less

View on Facebook

Pék képzés

Pék képzés

OKJ száma: 34 541 05

Képzési program nyilvántartásba vételi száma: E-001230/2015/A001

A pék sütőipari üzemekben termelési tevékenységet végez. Mézeskalácsot készít. Felelős a technológiai, higiénia, munkavédelmi és egyéb vonatkozó jogszabályi követelmények betartásáért.

A képzés elvégzésével a pékek az alábbi kompetenciákkal rendelkeznek:

  • átvételi és raktározási feladatokat végeznek,
  • előkészítő műveleteket végeznek,
  • nyersanyagot, készterméket vizsgálni, gyártásközi ellenőrzés végeznek,
  • eszközöket használni, gépeket és berendezéseket kezelnek,
  • befejező műveleteket végeznek,
  • tésztát készítenek,
  • tölteléket készíteni,
  • feldolgozzák a tésztát,
  • tésztát kelesztenek,
  • tésztát sütnek,
  • készterméket kezelnek, csomagolnak,
  • mézeskalácsot készítenek és díszítenek,
  • betartják a tevékenységekre vonatkozó előírásokat,
  • adminisztrációs munkát végeznek,
  • ismerik a jogszabály által szabályozott alapanyagok, élelmiszer-adalékanyagok tulajdonságait, a csoportok közötti különbségeket,
  • tisztában vannak a tápértéket befolyásoló tényezőkről (az összetevők függvényében),
  •  ismerik az allergént okozó anyagokat.

 

Az új szakmajegyzék szerinti Pék képzés továbbra is megtalálható a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző iskola képzési portfóliójában:

  • Pék 4 0721 05 11