szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🎥🎍🎋 Hétfőn Horváth Tamás legújabb videóklipjét forgatták Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégiumunk japánkertjében. A tervek szerint a felvételek egy hónap múlva látnak napvilágot az énekes YouTube-csatornáján. A werkfotóból látszik, hogy iskolánk kertje ezúttal is bizonyított – a helyszín mesébe illő hangulatot biztosított a kreatív csapat számára. Kíváncsian várjuk a végeredményt! 🥰Ahogy rám nézel..❤️🙏 #forog ... See MoreSee Less

View on Facebook

Pék képzés

Pék képzés

OKJ száma: 34 541 05

Képzési program nyilvántartásba vételi száma: E-001230/2015/A001

A pék sütőipari üzemekben termelési tevékenységet végez. Mézeskalácsot készít. Felelős a technológiai, higiénia, munkavédelmi és egyéb vonatkozó jogszabályi követelmények betartásáért.

A képzés elvégzésével a pékek az alábbi kompetenciákkal rendelkeznek:

  • átvételi és raktározási feladatokat végeznek,
  • előkészítő műveleteket végeznek,
  • nyersanyagot, készterméket vizsgálni, gyártásközi ellenőrzés végeznek,
  • eszközöket használni, gépeket és berendezéseket kezelnek,
  • befejező műveleteket végeznek,
  • tésztát készítenek,
  • tölteléket készíteni,
  • feldolgozzák a tésztát,
  • tésztát kelesztenek,
  • tésztát sütnek,
  • készterméket kezelnek, csomagolnak,
  • mézeskalácsot készítenek és díszítenek,
  • betartják a tevékenységekre vonatkozó előírásokat,
  • adminisztrációs munkát végeznek,
  • ismerik a jogszabály által szabályozott alapanyagok, élelmiszer-adalékanyagok tulajdonságait, a csoportok közötti különbségeket,
  • tisztában vannak a tápértéket befolyásoló tényezőkről (az összetevők függvényében),
  •  ismerik az allergént okozó anyagokat.

 

Az új szakmajegyzék szerinti Pék képzés továbbra is megtalálható a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző iskola képzési portfóliójában:

  • Pék 4 0721 05 11