szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🌳☀️🍁 A tegnapi napon piliscsabai Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumunkban megtartották az idei Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Emlékversenyt. Az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, idilli, napsütötte körülmények között mérettethették meg magukat a versenyen résztvevő tanulók. 🌳☀️🍁 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Pék képzés

Pék képzés

OKJ száma: 34 541 05

Képzési program nyilvántartásba vételi száma: E-001230/2015/A001

A pék sütőipari üzemekben termelési tevékenységet végez. Mézeskalácsot készít. Felelős a technológiai, higiénia, munkavédelmi és egyéb vonatkozó jogszabályi követelmények betartásáért.

A képzés elvégzésével a pékek az alábbi kompetenciákkal rendelkeznek:

  • átvételi és raktározási feladatokat végeznek,
  • előkészítő műveleteket végeznek,
  • nyersanyagot, készterméket vizsgálni, gyártásközi ellenőrzés végeznek,
  • eszközöket használni, gépeket és berendezéseket kezelnek,
  • befejező műveleteket végeznek,
  • tésztát készítenek,
  • tölteléket készíteni,
  • feldolgozzák a tésztát,
  • tésztát kelesztenek,
  • tésztát sütnek,
  • készterméket kezelnek, csomagolnak,
  • mézeskalácsot készítenek és díszítenek,
  • betartják a tevékenységekre vonatkozó előírásokat,
  • adminisztrációs munkát végeznek,
  • ismerik a jogszabály által szabályozott alapanyagok, élelmiszer-adalékanyagok tulajdonságait, a csoportok közötti különbségeket,
  • tisztában vannak a tápértéket befolyásoló tényezőkről (az összetevők függvényében),
  •  ismerik az allergént okozó anyagokat.

 

Az új szakmajegyzék szerinti Pék képzés továbbra is megtalálható a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző iskola képzési portfóliójában:

  • Pék 4 0721 05 11