szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺

🏖 Erasmus+ Bakancslista 😎 #erasmusbucketlist

✅Mit próbálj ki mindenképp, hogyha részt veszel egy Erasmus+ mobilitásban ❓

💡Segítségül összegyűjtöttünk pár ötletet, neked már csak annyi a teendőd, hogy pipálod a listát:

✅Gyűjts szuveníreket azokból a városokból, amelyeket már meglátogattál a fogadó országban! Ugyebár hűtőmágnesekből sosem elég…
✅Látogass meg legalább három múzeumot, így jobban megismerheted az adott ország történelmét és kultúráját!
✅Tanulj meg tíz hasznos kifejezést a másik nyelven, melyeket a későbbiekben hasznosíthatsz a beszélgetéseid során!
✅Írj fel három sztereotípiát, amit hallottál arról az országról, ahol éppen tartózkodsz és bizonyítsd be őket vagy pedig cáfolj rájuk!
✅Tanuld meg az ország tradicionális táncát vagy próbálj ki egy, az országra jellegzetes sportot, ha van olyan!
✅Kóstolj meg annyi helyi jellegzetes ételt, amennyit csak tudsz!
✅Fedezd fel a legrégebben vagy a legújabban megépült épületet a városban!
✅Fedezd fel a város legmagasabb pontját!
✅Ismerd meg egy helyi ember életének történetét!

❓Te mivel folytatnád a listát❓
... See MoreSee Less

View on Facebook

Nemzetközi tapasztalatok

A centrum 11 iskolájának nemzetközi tapasztalatait összefoglaló táblázat itt található:

NEMZETKÖZI TAPASZTALATOK

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Budapest)

Közép-magyarországi ASzC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Piliscsaba)

Közép-magyarországi ASzC Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Vác)

Közép-magyarországi ASzC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium (Budapest)

A 4 iskola 2014 óta közösen szervezte a teljes nemzetközi életét, Magyarország legaktívabb Erasmus szereplője a köznevelés és a szakképzés területén. Az évek alatt folyamatosan tudták bővíteni kapcsolataikat és évről évre növelni a diák és tanárlétszámot, a szakképzési tanúsítvány elnyerése így 2017-ben sikerült is.  A kialakult közös szervezés, feladatok elosztása és a munkakultúra kialakítása volt az alapja a jelenlegi centrum együttműködésének megalapozására. Számos nemzetközi szervezet tagjai, diákjaik minden évben részt vesznek nemzetközi versenyeken, rengeteg partnert fogadtak már a világ minden tájáról, a Worldskills program szakmai támogatói, Magyarország első kertépítő tehetségbázisának létrehozói, aktívan működnek együtt más kertépítő iskolákkal. Tanáraik a köznevelési program aktív résztvevői.

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Nagykőrös)

A Határtalanul, az Erasmus programok aktív szereplői. Megfelelő szakembergárda áll rendelkezésre a nemzetköziesítés megvalósítására. Együttműködnek több nemzetközi partnerrel, többek között a sport területén is, nyitottak az újdonságokra, a kihívásokra, külföldi csoportok fogadásában nagy tapasztalattal rendelkeznek.

Közép-magyarországi ASzC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola (Budapest)

Nemzetközi területen a 90-es évek végétől kiemelkedő munkát végeznek, nagyon aktívan támogatják a sérülékeny csoportok nemzetközi gyakorlatát (jelenleg is van futó Erasmus mobilitási projekt sajátos nevelési igényű diákok számára), folyamatosan vesznek részt stratégiai partnerségi programokban és a kollégák között sokan nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. Határtalanul programba szívesen kapcsolódnak be újra, rendszeresen fogadnak külföldi csoportokat, külhoni magyaroknak szerveznek nyári gyakorlatokat. Számos nemzetközi szakmai szervezet tagjai, az iskolában az angol és a német mellett francia nyelvet is oktatnak, ami különleges az agrárszakképzés területén. Worldskills területén aktív szereplők, szakmai támogatók.

Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola (Budapest)

Az iskola számos nemzetközi programban vett részt mind szakképzési, mind stratégiai területen. A borászok külföldi tapasztalatszerzése kiemelt fontosságú, így szeretnének aktív résztvevői maradni a nemzetközi körforgásnak, szívesen és eredményesen vesznek részt külföldi versenyeken, tagjai nemzetközi szakmai szervezeteknek. Felszereltségük és infrastruktúrájuk maximálisan lehetővé teszi azt, hogy aktív fogadópartnerek legyenek, melyre nyitottak is.

Közép-magyarországi ASzC Fáy András Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Pécel)

Aktív Erasmus és Határtalanul résztvevők, a Worldskills kertépítés elkötelezett résztvevői. Nagy hagyományú együttműködéseik vannak, közös képzési programok kialakítására is nyitottak nemzetközi partnerekkel. A külföldi tapasztalatokat folyamatosan építik be a szakmai életükbe és a diákoknak keresik a fejlesztési lehetőségeket. Fogadókészek és ilyen területen nagy tapasztalattal is rendelkeznek.

Közép-magyarországi ASzC Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Szécsény)

Leonardo da Vinci programban nagy hagyományú bajor kapcsolatot ápoltak, azonban a szakképzési rendszer változásai és az Erasmus pályázatok sikertelenségei miatt évek óta nem vesznek részt nemzetközi programokban. A kollégák nyitottak az új lehetőségekre, viszont itt a legfontosabb a jó tapasztalatokat minél előbb beépíteni a köztudatba, hogy a nemzetköziesítés újra elindulhasson.

Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola (Budapest)

Németországi kapcsolattal indultak el a nemzetköziesítés útján évekkel ezelőtt, azonban a csökkenő német nyelvet tanuló diákok száma miatt kénytelenek voltak az angol nyelv területén Erasmus partnereket keresni. Dán partnerség révén ezen a területen nagy létszámú diákságot érnek el és biztosítják a folyamatosságot a nemzetközi programokban. Diákjaik érdeklődők, nyitottak az újdonságokra, a Worldskills versenyekkel kapcsolatban kifejezték belépési szándékukat (pék szakma). Évek óta sikeresen vesznek részt Határtalanul programokban, aktív fogadópartnerek.

Közép-magyarországi ASzC Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Technikum (Örkény)

Az iskola Erasmus területen szerzett már tapasztalatot, de sajnos rossz közvetítői munka miatt nem folytatták a pályázást. A Határtalanul program aktív szereplői, fogadópartnerek is voltak már. A kollégák lelkesek és aktívak, szeretnének újra bekapcsolódni a programba, szívesen fogadnak önkénteseket is.