szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺

😔 Biztos hallottátok, hogy ez EU és az Egyesült Királyság megállapodásának sajnos nem része az Erasmus+ program, de hogy ez mit is jelent számunkra, azt egy pár pontban összeszedtük a Tempus Közalapítvány cikkének segítségével:

🌎 Sem teljes jogú tagként, sem partnerként nem vesz részt az Egyesült Királyság az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület 2021-ben induló új programszakaszában.

🤞 A döntés nem érinti a programokban jelenleg zajló tevékenységeket: a 2020 után záruló projektek továbbra is részesülnek támogatásban.

✈️ Azoknak, akik 2020. december 31-ét követően utaznak az Egyesült Királyságba, számítaniuk kell rá, hogy az EU-ból való kilépést követő beutazási szabályok megváltozása miatt bizonyos esetekben vízumra lesz szükségük.

💫 Az Erasmus+ programot 2021 szeptemberétől a britek saját nemzetközi diákmobilitási programja, a Turing-program helyettesíti majd, ami több mint 100 millió font támogatással közel 35 000 brit diák külföldi kiutazását teheti lehetővé a felsőoktatási, szakképzési és köznevelési szektorokban.

😎 A Külföldi Nyelvtanulási Program 2022-es indulását egyelőre ez a döntés nem befolyásolja, hiszen a KNYP kormányzati forrásból valósul meg.

A teljes cikket itt olvashatjátok:
⬇️⬇️⬇️

tka.hu/hir/15194/nem-vesz-reszt-az-egyesult-kiralysag-az-erasmus-es-az-europai-szolidaritasi-test...
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kistermelői élelmiszer-előállító

🍠🍆🍐🍎Légy kistermelői élelmiszer-előállító!🍠🍆🍎🍐

Élelmiszeripar ágazat 3️ éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A kistermelői élelmiszer-előállító egy összetett szakma. Egyesül benne több élelmiszeripari szakma. A kistermelő munkája során nem nagyipari módszerekkel készíti az élelmiszereket, hanem kis mennyiségben, az általa megtermelt nyersanyagokra építve. Tevékenysége során kiemelt figyelmet kell fordítania a kistermelőkre vonatkozó jogszabályok és az élelmiszerek előállítására vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírások betartására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

😉 kezdeményezőképesség,
🥰 elköteleződés,
👌 kézügyesség,
👅 ízérzékelés,
🧐 felelősségérzet,
👫 kapcsolatépítés.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• közvetlenül ellátja a fogyasztót kis mennyiségű, általa megtermelt alaptermékkel vagy az általa betakarított, összegyűjtött, vadon termő alaptermékkel vagy az azokból előállított késztermékekkel;
• kistermelői zöldség- és gyümölcsfeldolgozást, kistermelői húsfeldolgozást, kistermelői sütőipari termékek előállítását, kistermelői cukrász- és édesipari termékek előállítását, kistermelői erjedésipari termékek előállítását, kistermelői tejtermékek előállítását végez az élelmiszerbiztonság és a higiéniai előírások figyelembevételével;
• szerződéseket, megállapodásokat, számlákat, egyéb okmányokat tölt ki;
• árubeszerzést végez;
• nyilvántartja a készleteket, bevételeket és kiadásokat.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik a saját kisgazdaságukban szeretnének olyan termékekkel foglalkozni, amikre büszkék lehetnek, és minőségükkel elismerést szerezhetnek tudásuknak.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

A szakmát választó diákoknak 🇪🇪 Észtországban 🇪🇪 van lehetőségük tanulmányaikat bővíteni.

ISKOLÁINK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Közép-magyarországi ASzC Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Közép-magyarországi ASzC Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.