szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

𝗔 Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szg., Szk. és Kollégium a 𝗯𝗶𝘇𝘁𝗼𝘀 𝗷𝗼̈𝘃𝗼̋ 𝗺𝗲𝗹𝗹𝗲𝘁𝘁 𝗮 𝗽𝗲𝘇𝘀𝗴𝗼̋ 𝗱𝗶𝗮́𝗸𝗲́𝘃𝗲𝗸𝗲𝘁 𝗶𝘀 𝗴𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗮́𝗹𝗷𝗮 számodra.😉 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Hentes és húskészítmény-készítő

🐷🍗🥩 A hentes és húskészítmény-készítő az Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. 🥩🍗 🐷

A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes olyan húskészítményeket készít, mint például – a teljesség igénye nélkül – kolbászok, felvágottak, szalámik vagy virslik. A hentes és húskészítmény-készítő szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

👣 jó állóképesség,
🥰 megbízhatóság,
👅 megfelelő ízérzékelés,
👌 jó kézügyesség,
👥 de előnyödre válik majd az is, ha csapatjátékos vagy.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

A hentes és húskészítmény-készítő képzettséggel rendelkező szakember
• átveszi a munkaterületet;
• felméri, előkészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
• elsődleges feldolgozást végez;
• darabolást, csontozást végez;
• másodlagos feldolgozást végez;
• félkész- és késztermékeket készít;
• hőkezelt húskészítményeket gyárt;
• sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;
• befejező műveleteket végez;
• gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
• alapméréseket végez.

A szakma ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, előállítása, illetve szeret csapatban dolgozni.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Diákjaink számára folyamatosan biztosítjuk a külföldi tapasztalatszerzést, ezzel segítve őket szakmai készségeik és nyelvi kompetenciáik továbbfejlesztésében. A hentes és húskészítmény-készítő képzésben résztvevőknek évről évre 🇩🇰 Dániában 🇩🇰 biztosítunk szakmai továbbképzést.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Közép-magyarországi ASzC Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.