szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺

❓ Magyar 🇭🇺 , vagy más EU 🇪🇺 tagállam 1️⃣8️⃣ éves állampolgára vagy?
❓ Szeretnél ingyen utazni egyedül vagy a barátaiddal 🚉 vonattal Európa szerte?

💡 Ha igen, jelentkezz a DiscoverEU pályázatára, és utazd be Európát! Ne feledd: 2021 a 🚉 vasút európai éve, melynek megrendezésében a DiscoverEU is részt vesz.

"Kíváncsi vagy rá, mikor lesz a következő pályázati forduló?
Ha javulni fog a helyzet Európa-szerte,
⏰ 2021. október 12. és 2021. október 26. ⏰ között lebonyolítjuk a DiscoverEU következő pályázati fordulóját, hogy a 18 éves európai fiatalok újabb csoportja fedezhesse fel Európát. Ezúttal 60 000 utazási igazolványt fogunk kiosztani! Addig is kövess bennünket a közösségi felületeken, különösen a #DiscoverEU Facebook-csoportjának oldalán, ahol folyamatosan tájékoztatunk a fejleményekről!"

Facebook csoport:
⬇️⬇️⬇️
www.facebook.com/groups/245370079553195
... See MoreSee Less

View on Facebook

Hentes és húskészítmény-készítő

🐷🍗🥩 A hentes és húskészítmény-készítő az Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. 🥩🍗 🐷

A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes olyan húskészítményeket készít, mint például – a teljesség igénye nélkül – kolbászok, felvágottak, szalámik vagy virslik. A hentes és húskészítmény-készítő szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

👣 jó állóképesség,
🥰 megbízhatóság,
👅 megfelelő ízérzékelés,
👌 jó kézügyesség,
👥 de előnyödre válik majd az is, ha csapatjátékos vagy.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

A hentes és húskészítmény-készítő képzettséggel rendelkező szakember
• átveszi a munkaterületet;
• felméri, előkészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
• elsődleges feldolgozást végez;
• darabolást, csontozást végez;
• másodlagos feldolgozást végez;
• félkész- és késztermékeket készít;
• hőkezelt húskészítményeket gyárt;
• sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;
• befejező műveleteket végez;
• gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
• alapméréseket végez.

A szakma ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, előállítása, illetve szeret csapatban dolgozni.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Diákjaink számára folyamatosan biztosítjuk a külföldi tapasztalatszerzést, ezzel segítve őket szakmai készségeik és nyelvi kompetenciáik továbbfejlesztésében. A hentes és húskészítmény-készítő képzésben résztvevőknek évről évre 🇩🇰 Dániában 🇩🇰 biztosítunk szakmai továbbképzést.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Közép-magyarországi ASzC Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.