szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🗣 Innovation Camp 🗣

Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumunk oktatói és diákjai az Education Requires Appliance of SDGs Erasmus+ projekt Innovation Camp elnevezésű, 8️⃣ ország részvételével lebonyolított, egy hetes online programján vettek részt 2021. május 17-21 között. Ez a pedagógiai módszer a dán kollégák által kidolgozott és évek óta sikeresen alkalmazott gyakorlat a szakképzésben, ugyanakkor első alkalommal került lebonyolításra az online térben.

A váci diákok – Ott Anna, Pálocska Csenge és Kertész Ibolya – 3-4 tagú nemzetközi csoportokban dolgoztak 5️⃣ napon át, hogy innovatív és fenntartható megoldást találjanak egy valós problémára, majd a hét utolsó munkanapján egy rövid prezentáció keretében bemutassák azt az online workshop közönségének. Mivel a program munkanyelve angol volt, a diákoknak a többi hét ország diákjaival és tanáraival is idegen nyelven kellett kommunikálniuk, mely nagyban hozzájárult szakmai, illetve nyelvi készségeik fejlődéséhez, valamint interkulturális ismereteik fejlesztéséhez.

ℹ️ További részletek a programról kattintás után érhetők el: 👉 kmaszc.hu/index.php/2021/06/10/virtualis-megmerettetesen-vettek-reszt-vacimezos-diakok-es-tanaraik/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Hentes és húskészítmény-készítő

🐷🍗🥩 A hentes és húskészítmény-készítő az Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. 🥩🍗 🐷

A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes olyan húskészítményeket készít, mint például – a teljesség igénye nélkül – kolbászok, felvágottak, szalámik vagy virslik. A hentes és húskészítmény-készítő szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

👣 jó állóképesség,
🥰 megbízhatóság,
👅 megfelelő ízérzékelés,
👌 jó kézügyesség,
👥 de előnyödre válik majd az is, ha csapatjátékos vagy.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

A hentes és húskészítmény-készítő képzettséggel rendelkező szakember
• átveszi a munkaterületet;
• felméri, előkészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
• elsődleges feldolgozást végez;
• darabolást, csontozást végez;
• másodlagos feldolgozást végez;
• félkész- és késztermékeket készít;
• hőkezelt húskészítményeket gyárt;
• sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;
• befejező műveleteket végez;
• gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
• alapméréseket végez.

A szakma ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, előállítása, illetve szeret csapatban dolgozni.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Diákjaink számára folyamatosan biztosítjuk a külföldi tapasztalatszerzést, ezzel segítve őket szakmai készségeik és nyelvi kompetenciáik továbbfejlesztésében. A hentes és húskészítmény-készítő képzésben résztvevőknek évről évre 🇩🇰 Dániában 🇩🇰 biztosítunk szakmai továbbképzést.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Közép-magyarországi ASzC Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.