szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

Gróf Bercsényi Miklós - Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikumunk névadója - 1665. szeptember 24-én született Bécsben. Kuruc főgenerális, II. Rákóczi Ferenc közeli harcostársa és a Rákóczi-szabadságharc egyik irányítója volt. A nagyszombati egyetemen tanult, majd Esterházy Pál nádor oldalán kezdte katonai pályáját, 1685-ben Vágsellye kapitánya lett, 1686-ban Buda ostrománál ezredesi rangot kapott, majd Szeged várának főkapitányává nevezték ki. I. Lipót magyar király és német-római császár több kitüntetésben részesítette és később apjával együtt grófságot is nyert, sőt, aranysarkantyús vitézzé is ütötték. Az 1690-es években szembefordult a császár abszolutizmusával és elnyomó politikájával. Rákóczival együtt fogtak neki, hogy francia segítséggel megdöntsék a Habsburgok magyarországi uralmát. 1703-ban Bercsényi lengyel csapatok, valamint Moldvából toborzott zsoldosok élén jött Rákóczi segítségére és kezdettől fogva a szabadságharc második embere volt. Politikai nézetei egyébként sokban különböztek Rákócziétól, szűkebb térre igyekezett szorítani a protestáns köznemesség befolyását az államigazgatásban, s katonapolitikai, diplomáciai vitákba is keveredett vele. Mindvégig kitartott azonban a konföderációra tett esküje mellett. Nyolc éven át szinte állandóan hadban forgott és hadat vezetett, emellett a diplomáciában is a fejedelem egyik legbizalmasabb tanácsadója volt.
Forrás: Wikipédia
... See MoreSee Less

View on Facebook

Felnőttképzés

A szakképzés és felnőttképzés megújítása egy olyan gazdasági-társadalmi igény, amelyre a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum és iskolái hatékony választ kívánnak nyújtani most és a jövőben egyaránt.

Tesszük mindezt olyan proaktív szervezetként, ahol a résztvevői és a partneri igények figyelembevételével fejlesztjük képzési programjainkat, oktatóink részére folyamatos képzést és fejlődést biztosítunk, képzési helyszíneinket a jogszabályi változásoknak és a szakmai elvárásoknak megfelelően korszerűsítjük.

Felnőttképzésünk átfogó stratégiájából adódóan jelen vagyunk a szakmai képzések területén (részszakmára felkészítő szakmai oktatások és szakmai képesítés megszerzésére felkészítő szakmai képzések), de rövid idejű, a munkaerőpiac szempontjából rugalmas képzési tartalommal is kínálunk kompetenciafejlesztő programokat az érdeklődők számára.

Három iskolánkban működik autósiskola, amelyekben T kategóriás járművezetői engedély megszerzésére készítenek fel kollégáink.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal támogatásával megvalósuló képzéseink új lehetőséget teremtenek a hátrányos helyzetű felnőttképzési célcsoportok számára. Lásd: Támogatott képzéseink

A Pest Megyei Kormányhivatalnál nyilvántartási számmal (B/2020/006362) és engedélyszámmal (E-000052/2013) is rendelkezünk.

 

 

Felnőttképzésekkel kapcsolatban keresse bizalommal kollégánkat:


Ács Anikó
felnőttképzési referens
E-mail: acs.aniko[kukac]kmaszc.hu
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum
1062 Budapest, Andrássy út 63-65., Hungary