szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺

😔 Biztos hallottátok, hogy ez EU és az Egyesült Királyság megállapodásának sajnos nem része az Erasmus+ program, de hogy ez mit is jelent számunkra, azt egy pár pontban összeszedtük a Tempus Közalapítvány cikkének segítségével:

🌎 Sem teljes jogú tagként, sem partnerként nem vesz részt az Egyesült Királyság az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület 2021-ben induló új programszakaszában.

🤞 A döntés nem érinti a programokban jelenleg zajló tevékenységeket: a 2020 után záruló projektek továbbra is részesülnek támogatásban.

✈️ Azoknak, akik 2020. december 31-ét követően utaznak az Egyesült Királyságba, számítaniuk kell rá, hogy az EU-ból való kilépést követő beutazási szabályok megváltozása miatt bizonyos esetekben vízumra lesz szükségük.

💫 Az Erasmus+ programot 2021 szeptemberétől a britek saját nemzetközi diákmobilitási programja, a Turing-program helyettesíti majd, ami több mint 100 millió font támogatással közel 35 000 brit diák külföldi kiutazását teheti lehetővé a felsőoktatási, szakképzési és köznevelési szektorokban.

😎 A Külföldi Nyelvtanulási Program 2022-es indulását egyelőre ez a döntés nem befolyásolja, hiszen a KNYP kormányzati forrásból valósul meg.

A teljes cikket itt olvashatjátok:
⬇️⬇️⬇️

tka.hu/hir/15194/nem-vesz-reszt-az-egyesult-kiralysag-az-erasmus-es-az-europai-szolidaritasi-test...
... See MoreSee Less

View on Facebook

Élelmiszeripari gépésztechnikus

🥩⚙️ Légy élelmiszeripari gépésztechnikus! 🥩⚙️

Élelmiszeripar ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszeripari üzemekben részt vesz a gyártási folyamat előkészítésében, élelmiszeripari gépek és berendezések üzembehelyezési, üzemeltetési és karbantartási munkáiban. Automatikus vezérlésű, mechanikus, pneumatikus vagy hidraulikus működtetésű, élelmiszeripari gépeket kezel és részt vesz a gépsor karbantartásában.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

🥰 megbízhatóság, kezdeményezőképesség,
👌 kézügyesség,
⏰ pontosság,
👥 együttműködés.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• felismeri a jellemző élelmiszeripari műveleteket és azok gépeit;
• üzembe helyezi élelmiszeripari üzemek gépsorait, üzemelteti, karbantartja, javítja azokat;
• ellenőrzi a gépegységek működését;
• felméri a javításhoz szükséges alkatrészeket, anyagokat;
• szét- és összeszereli a gépet, berendezést;
• felismeri az élelmiszeriparban alkalmazott vezérlési és szabályozási körök működését;
• elkészít egyszerű alkatrészt kézi és gépi alapeljárásokkal, hegesztéssel;
• használja a gépészeti szabványokat;
• részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
• pneumatikai és hidraulikai berendezéseket kezel és üzemszerűen működtet.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik műszaki érdeklődésűek 👨‍🔧, szeretnek gépekkel foglalkozni és kíváncsiak az élelmiszerek előállítására is.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Azon diákjaink, akik külföldi környezetben szeretnék megmérettetni magukat, lehetőségük van Erasmus szakmai gyakorlaton részt venni és ez által modern környezetben megtapasztalni nagy élelmiszeripari üzemek működését, többek között 🇩🇰Dániában🇩🇰.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.