szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

Élelmiszeripari gépésztechnikus képzés

🥩⚙️ Légy élelmiszeripari gépésztechnikus! 🥩⚙️

Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszeripari üzemekben részt vesz a gyártási folyamat előkészítésében, élelmiszeripari gépek és berendezések üzembehelyezési, üzemeltetési és karbantartási munkáiban. Automatikus vezérlésű, mechanikus, pneumatikus vagy hidraulikus működtetésű, élelmiszeripari gépeket kezel és részt vesz a gépsor karbantartásában.

KÉPZÉSI FORMA:

A képzést tanulói jogviszonyban 1 éves képzési idővel tudod elvégezni.

A becsatlakozás feltétele: szakmai érettségi.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

🥰 megbízhatóság, kezdeményezőképesség,
👌 kézügyesség,
⏰ pontosság,
👥 együttműködés.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• felismeri a jellemző élelmiszeripari műveleteket és azok gépeit;
• üzembe helyezi élelmiszeripari üzemek gépsorait, üzemelteti, karbantartja, javítja azokat;
• ellenőrzi a gépegységek működését;
• felméri a javításhoz szükséges alkatrészeket, anyagokat;
• szét- és összeszereli a gépet, berendezést;
• felismeri az élelmiszeriparban alkalmazott vezérlési és szabályozási körök működését;
• elkészít egyszerű alkatrészt kézi és gépi alapeljárásokkal, hegesztéssel;
• használja a gépészeti szabványokat;
• részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
• pneumatikai és hidraulikai berendezéseket kezel és üzemszerűen működtet.

Ajánlottmindazoknak, akik műszaki érdeklődésűek 👨‍🔧, szeretnek gépekkel foglalkozni és kíváncsiak az élelmiszerek előállítására is.

 

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (NAGYKŐRÖS)

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.