szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺EU percek🇪🇺
📌Ti hallottatok már a szakmák Európa bajnokságáról?
😍Intézményünk 2018 óta támogatja a tehetséges fiatalok #euroskills és #worldskills versenyekre való felkészülését a kertépítő szakmában.
🌍2018-ban Budapesten, 2019-ben pedig Kazanban képviseltük magunkat a megmérettetéseken!
💪Távlati célunk, hogy minél több szakmában tudjunk bekapcsolódni a szakmák bajnokságaiba, ezzel is igazodva egyik stratégiai célkitűzésünkhöz:
✅Munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő, korszerű szakképzés biztosítása✅

❓Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy Magyarország melyik szakmákban képviseli magát ezeken a versenyeken, akkor látogassatok el a:
worldskillshungary.hu/
oldalra, ahol minden hasznos információt megtaláltok!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Élelmiszer-ellenőrzési technikus

✅🥙🍟✅Légy élelmiszer-ellenőrzési technikus!✅🥙🍟✅

Élelmiszeripar ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Az élelmiszer-ellenőrzési technikus rendelkezik a teljes élelmiszeripart átfogó ismeretekkel. A különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok, félkész- és késztermékek, csomagolóanyagok eltérő tulajdonságainak (analitikai, mikrobiológiai, érzékszervi) eltérő tulajdonságainak vizsgálatait végzi.
Ismernie kell a különböző élelmiszeripari műveletek hatásait, az azokat befolyásoló tényezőket. Munkája kiterjed a technológiai folyamatok ellenőrzésére is. Jól végzett munkájával hozzájárul a biztonságos élelmiszerek előállításához.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

⏰ pontosság,
💪 önbizalom,
😇 türelem,
🥰 megbízhatóság,
👉 kezdeményezőképesség,
🤓 elköteleződés,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• a munkaterületet előkészíti;
• mintát vesz;
• minták előkészítését végzi;
• a munkafolyamatot előkészíti;
• laboratóriumi méréseket végez;
• laboratóriumi eszközöket, műszereket használ;
• minták összetételének minőségi meghatározását végzi;
• minták összetételének mennyiségi meghatározását végzi;
• adminisztrációs munkát végez;
• a vizsgált mintát a kapott eredmények alapján minősíti;
• technológiai utasításokat, környezetvédelmi, minőségbiztosítási, higiéniai előírásokat betart és betartat;
• élelmiszer-higiéniai, hatósági, járványvédelmi és szolgáltatótevékenységet végez;
• élelmiszer-biztonságot ellenőriz (üzemben és laborban).

Ajánlott minden fiatal számára, aki érdeklődik a laboratóriumi vizsgálatok iránt. Szívesen végezne higiénikusi és minőségbiztosítási tevékenységet az élelmiszerek minősítése mellett.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

A szakmát választó diákoknak 🇪🇪Észtországban🇪🇪 van lehetőségük bővíteni tanulmányaikat, de tanulmányaik befejeztével akár több hónapos gyakorlaton is részt vehetnek külföldi vállalatoknál, ehhez be kell tölteniük a 18. életévüket.

ISKOLÁINK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.