szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

Amikor a tábor szót meghalljuk, ragyogó napsütés és meleg jut az eszünkbe. Kéken szikrázó vízpart, árnyas erdő, szépen gondozott sportcentrum. Ha ehhez a szóhoz jelzőként hozzájárul a honvédelem szó, akkor laktanyák udvarát látjuk magunk előtt. Kiképzőhelyek tereptárgyait, katonai sátrakat, tábori ágyak sokaságát, kadétiskolák udvarát. Minderre a SZAKE (Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület) most alaposan rácáfolt.

Az egyesület tagjai a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Közhasznú Szövetsége és a1945–56 Közötti Magyar Politikai Elítéltek Közössége támogatásával, „Ezerarcú Magyarország” címmel történelmi és honvédelmi tábort szervezett 2021. október 1-5. között Budapesten.

A táborba Kazincbarcikáról, Nyíregyházáról, Pécsről, Zalaegerszegről, Győrből és Kaposvárról érkeztek középiskolás diákok, akikhez budapesti diáksegítők csatlakoztak Pesti Barnabás iskolánk tanulói személyében.

A táborról bővebben: www.szakesuli.hu/tabor-a-varos-sziveben/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Élelmiszer-ellenőrzési technikus

✅🥙🍟✅Légy élelmiszer-ellenőrzési technikus!✅🥙🍟✅

Élelmiszeripar ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Az élelmiszer-ellenőrzési technikus rendelkezik a teljes élelmiszeripart átfogó ismeretekkel. A különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok, félkész- és késztermékek, csomagolóanyagok eltérő tulajdonságainak (analitikai, mikrobiológiai, érzékszervi) eltérő tulajdonságainak vizsgálatait végzi.
Ismernie kell a különböző élelmiszeripari műveletek hatásait, az azokat befolyásoló tényezőket. Munkája kiterjed a technológiai folyamatok ellenőrzésére is. Jól végzett munkájával hozzájárul a biztonságos élelmiszerek előállításához.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

⏰ pontosság,
💪 önbizalom,
😇 türelem,
🥰 megbízhatóság,
👉 kezdeményezőképesség,
🤓 elköteleződés,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• a munkaterületet előkészíti;
• mintát vesz;
• minták előkészítését végzi;
• a munkafolyamatot előkészíti;
• laboratóriumi méréseket végez;
• laboratóriumi eszközöket, műszereket használ;
• minták összetételének minőségi meghatározását végzi;
• minták összetételének mennyiségi meghatározását végzi;
• adminisztrációs munkát végez;
• a vizsgált mintát a kapott eredmények alapján minősíti;
• technológiai utasításokat, környezetvédelmi, minőségbiztosítási, higiéniai előírásokat betart és betartat;
• élelmiszer-higiéniai, hatósági, járványvédelmi és szolgáltatótevékenységet végez;
• élelmiszer-biztonságot ellenőriz (üzemben és laborban).

Ajánlott minden fiatal számára, aki érdeklődik a laboratóriumi vizsgálatok iránt. Szívesen végezne higiénikusi és minőségbiztosítási tevékenységet az élelmiszerek minősítése mellett.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

A szakmát választó diákoknak 🇪🇪Észtországban🇪🇪 van lehetőségük bővíteni tanulmányaikat, de tanulmányaik befejeztével akár több hónapos gyakorlaton is részt vehetnek külföldi vállalatoknál, ehhez be kell tölteniük a 18. életévüket.

ISKOLÁINK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.