szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺EU PERCEK🇪🇺

❗Húsz év után ismét nő vezeti az Európai Parlamentet❗

Az 🇮🇹olasz🇮🇹 származású David Sassoli, a testület előző elnöke 2022.01.11-én hunyt el súlyos betegség következtében. Halála véletlenül egybeesett a testület eleve tervezett tisztújításával, hiszen az 🇪🇺Európai Parlament🇪🇺 minden választott tisztségét 2,5 évente újítják meg.

Az új elnöknek a 🇲🇹máltai🇲🇹 származású Roberta Metsola-t választották meg.

Néhány tudnivaló az új elnökről:
🇪🇺1979-ben született Máltán🇲🇹
🇪🇺Végzettségét tekintve jogász👩‍⚖️👩‍🎓, ezen belül európai jogra és politikára szakosodott.
🇪🇺2012 és 2013 között Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének jogi tanácsadója is volt.
🇪🇺Metsola 2013 óta EP képviselő.
🇪🇺2020 novembere óta töltötte be az EP első alelnöki posztját.
🇪🇺3 jelölt közül Metsola szerezte meg az abszolút többséget, így ő lett a legfiatalabb megválasztott elnök az EP történetében.
🇪🇺Metsola az EP harmadik női elnöke Simone Veil (1979-1982) és Nicole Fontaine (1999-2002) után.
🇪🇺A 2024-es EP választásokig, azaz két és fél évig fogja betölteni a Parlament elnöki tisztségét.

A 14 új alelnököt 3 fordulóban választották meg:
🇦🇹Othmar Karas – Ausztria
🇮🇹Pina Picierno – Olaszország
🇵🇹Pedro Silva Pereira – Portugália
🇵🇱Ewa Kopacz – Lengyelország
🇬🇷Eva Kaili – Görögország
🇦🇹Evelyn Regner – Ausztria
🇩🇪Rainer Wieland – Németország
🇩🇪Katarina Barley – Németország
🇨🇿Dita Charanzová – Csehország
🇸🇰Michal Šimečka – Szlovákia
🇩🇪Nicola Beer – Németország
🇱🇻Roberts Zīle – Lettország
🇬🇷Dimitrios Papadimoulis – Görögország
🇫🇮Heidi Hautala – Finnország

További információk az EP szerveiről és az elnökségről:
⬇⬇⬇
www.europarl.europa.eu/about-parliament/hu/organisation-and-rules/organisation/political-bodies
... See MoreSee Less

View on Facebook

Élelmiszer-ellenőrzési technikus képzés

✅🥙🍟✅Légy élelmiszer-ellenőrzési technikus!✅🥙🍟✅

Az élelmiszer-ellenőrzési technikus rendelkezik a teljes élelmiszeripart átfogó ismeretekkel. A különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok, félkész- és késztermékek, csomagolóanyagok eltérő tulajdonságainak (analitikai, mikrobiológiai, érzékszervi) eltérő tulajdonságainak vizsgálatait végzi.
Ismernie kell a különböző élelmiszeripari műveletek hatásait, az azokat befolyásoló tényezőket. Munkája kiterjed a technológiai folyamatok ellenőrzésére is. Jól végzett munkájával hozzájárul a biztonságos élelmiszerek előállításához.

KÉPZÉSI FORMA:

A képzést nappali  tagozaton, tanulói jogviszonnyal 2 év alatt végezheted el.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

⏰ pontosság,
💪 önbizalom,
😇 türelem,
🥰 megbízhatóság,
👉 kezdeményezőképesség,
🤓 elköteleződés,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• a munkaterületet előkészíti;
• mintát vesz;
• minták előkészítését végzi;
• a munkafolyamatot előkészíti;
• laboratóriumi méréseket végez;
• laboratóriumi eszközöket, műszereket használ;
• minták összetételének minőségi meghatározását végzi;
• minták összetételének mennyiségi meghatározását végzi;
• adminisztrációs munkát végez;
• a vizsgált mintát a kapott eredmények alapján minősíti;
• technológiai utasításokat, környezetvédelmi, minőségbiztosítási, higiéniai előírásokat betart és betartat;
• élelmiszer-higiéniai, hatósági, járványvédelmi és szolgáltatótevékenységet végez;
• élelmiszer-biztonságot ellenőriz (üzemben és laborban).

Ajánlott mindenki számára, aki érdeklődik a laboratóriumi vizsgálatok iránt. Szívesen végezne higiénikusi és minőségbiztosítási tevékenységet az élelmiszerek minősítése mellett.

ISKOLÁINK, AHOL A FENT MEGJELÖLT KÉPZÉSI FORMÁBAN  MEGSZEREZHETED A KÉPZETTSÉGET:

Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola (BUDAPEST)

TOVÁBBI ISKOLÁNK, AHOL A MEGSZEREZHETED A KÉPZETTSÉGET:

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (NAGYKŐRÖS)

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.