szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺
Az #erasmusplus folytatódik!
dr. Keszy-Harmath Dániel - 1 hetes izlandi drámapedagógiai kurzuson vett részt ⏰2021.08.22-28. között
a 2020-1-HU01-KA101-077826, IN full swing 2020/2021 Erasmus+ köznevelési pályázat keretében.

📍Megújítottuk Erasmus+ ✍️beszámoló felületünket, a bejegyzés legalján található linken elérhetőek a programmal kapcsolatos legfontosabb 💡információk, 📸képek.

💡A program legnagyobb 🥳 sikerének a következőt tartotta:
"A mobilitás – amellett, hogy a számomra az eddigi 🗣leghasznosabb 👥drámapedagógiai kurzus – tele volt érzelmekkel. Nyolcfős 🤝csapatunk összekovácsolódott, s nemcsak a nappali foglalkozásokon, hanem az esti külön programokon is többnyire együtt voltunk. Személyes barátságok, 🌍nemzetközi 💬kapcsolatok kötődtek 🇪🇺 európai 🧑‍🏫tanárok között."

kmaszc.hu/index.php/dr-keszy-harmath-daniel-lorand/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Cukrász

🥮🍥Légy cukrász!🍥🥮

Turizmus-vendéglátás ágazat 3️ éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok céljából cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít.
A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

👌 kézügyesség,
🧁 esztétikai érzek,
⌚️ pontosság,
👅 jó ízérzekeles,
🥰 kreativitás,
🤩 jó problémamegoldó-, stressztűrő-, együttműködő képesség,
😊 rugalmas szervezőkepésség,

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• felveszi, rendszerezi a megrendeléseket;
• kiválasztja a szükséges alapanyagokat;
• kiszámítja a hozzávalók mennyiségét;
• árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ;
• szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket;
• betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat;
• 👥 csapatmunkabán dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel;
• őrzi a hagyományos cukrászati termékkészítés tradícióját, betartja a cukrászati termékek receptúráját, készítési módját;
• nemzetközi cukrászati termékeket, az aktuális trendeknek megfelelő termékeket keszit;
• alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít;
• 🍦 fagylaltokat főz és fagyaszt;
• 🍫 csokoládéból bonbonokat, díszeket készít;
• folyamatosan képzi magát;
• idegen nyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnek a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Cukrász tanulóink 🇩🇰Dániában🇩🇰 4️ hetes szakképző iskolai gyakorlaton vehetnek részt, ahol megtanulhatnak olyan helyi különlegességeket elkészíteni, mellyel színesítik itthoni tanulmányaikat. Akik német nyelvterületen szeretnének tapasztalatot szerezni, azokat 🇩🇪németországi🇩🇪 vállalati gyakorlat várja Rostock városában.

ISKOLÁINK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.