szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺

😔 Biztos hallottátok, hogy ez EU és az Egyesült Királyság megállapodásának sajnos nem része az Erasmus+ program, de hogy ez mit is jelent számunkra, azt egy pár pontban összeszedtük a Tempus Közalapítvány cikkének segítségével:

🌎 Sem teljes jogú tagként, sem partnerként nem vesz részt az Egyesült Királyság az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület 2021-ben induló új programszakaszában.

🤞 A döntés nem érinti a programokban jelenleg zajló tevékenységeket: a 2020 után záruló projektek továbbra is részesülnek támogatásban.

✈️ Azoknak, akik 2020. december 31-ét követően utaznak az Egyesült Királyságba, számítaniuk kell rá, hogy az EU-ból való kilépést követő beutazási szabályok megváltozása miatt bizonyos esetekben vízumra lesz szükségük.

💫 Az Erasmus+ programot 2021 szeptemberétől a britek saját nemzetközi diákmobilitási programja, a Turing-program helyettesíti majd, ami több mint 100 millió font támogatással közel 35 000 brit diák külföldi kiutazását teheti lehetővé a felsőoktatási, szakképzési és köznevelési szektorokban.

😎 A Külföldi Nyelvtanulási Program 2022-es indulását egyelőre ez a döntés nem befolyásolja, hiszen a KNYP kormányzati forrásból valósul meg.

A teljes cikket itt olvashatjátok:
⬇️⬇️⬇️

tka.hu/hir/15194/nem-vesz-reszt-az-egyesult-kiralysag-az-erasmus-es-az-europai-szolidaritasi-test...
... See MoreSee Less

View on Facebook

Cukrász

🥮🍥Légy cukrász!🍥🥮

Turizmus-vendéglátás ágazat 3️ éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok céljából cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít.
A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

👌 kézügyesség,
🧁 esztétikai érzek,
⌚️ pontosság,
👅 jó ízérzekeles,
🥰 kreativitás,
🤩 jó problémamegoldó-, stressztűrő-, együttműködő képesség,
😊 rugalmas szervezőkepésség,

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• felveszi, rendszerezi a megrendeléseket;
• kiválasztja a szükséges alapanyagokat;
• kiszámítja a hozzávalók mennyiségét;
• árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ;
• szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket;
• betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat;
• 👥 csapatmunkabán dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel;
• őrzi a hagyományos cukrászati termékkészítés tradícióját, betartja a cukrászati termékek receptúráját, készítési módját;
• nemzetközi cukrászati termékeket, az aktuális trendeknek megfelelő termékeket keszit;
• alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít;
• 🍦 fagylaltokat főz és fagyaszt;
• 🍫 csokoládéból bonbonokat, díszeket készít;
• folyamatosan képzi magát;
• idegen nyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnek a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Cukrász tanulóink 🇩🇰Dániában🇩🇰 4️ hetes szakképző iskolai gyakorlaton vehetnek részt, ahol megtanulhatnak olyan helyi különlegességeket elkészíteni, mellyel színesítik itthoni tanulmányaikat. Akik német nyelvterületen szeretnének tapasztalatot szerezni, azokat 🇩🇪németországi🇩🇪 vállalati gyakorlat várja Rostock városában.

ISKOLÁINK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.