szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺

🏖 Erasmus+ Bakancslista 😎 #erasmusbucketlist

✅Mit próbálj ki mindenképp, hogyha részt veszel egy Erasmus+ mobilitásban ❓

💡Segítségül összegyűjtöttünk pár ötletet, neked már csak annyi a teendőd, hogy pipálod a listát:

✅Gyűjts szuveníreket azokból a városokból, amelyeket már meglátogattál a fogadó országban! Ugyebár hűtőmágnesekből sosem elég…
✅Látogass meg legalább három múzeumot, így jobban megismerheted az adott ország történelmét és kultúráját!
✅Tanulj meg tíz hasznos kifejezést a másik nyelven, melyeket a későbbiekben hasznosíthatsz a beszélgetéseid során!
✅Írj fel három sztereotípiát, amit hallottál arról az országról, ahol éppen tartózkodsz és bizonyítsd be őket vagy pedig cáfolj rájuk!
✅Tanuld meg az ország tradicionális táncát vagy próbálj ki egy, az országra jellegzetes sportot, ha van olyan!
✅Kóstolj meg annyi helyi jellegzetes ételt, amennyit csak tudsz!
✅Fedezd fel a legrégebben vagy a legújabban megépült épületet a városban!
✅Fedezd fel a város legmagasabb pontját!
✅Ismerd meg egy helyi ember életének történetét!

❓Te mivel folytatnád a listát❓
... See MoreSee Less

View on Facebook

Cukrász

🥮🍥Légy cukrász!🍥🥮

Turizmus-vendéglátás ágazat 3️ éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok céljából cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít.
A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

👌 kézügyesség,
🧁 esztétikai érzek,
⌚️ pontosság,
👅 jó ízérzekeles,
🥰 kreativitás,
🤩 jó problémamegoldó-, stressztűrő-, együttműködő képesség,
😊 rugalmas szervezőkepésség,

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• felveszi, rendszerezi a megrendeléseket;
• kiválasztja a szükséges alapanyagokat;
• kiszámítja a hozzávalók mennyiségét;
• árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ;
• szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket;
• betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat;
• 👥 csapatmunkabán dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel;
• őrzi a hagyományos cukrászati termékkészítés tradícióját, betartja a cukrászati termékek receptúráját, készítési módját;
• nemzetközi cukrászati termékeket, az aktuális trendeknek megfelelő termékeket keszit;
• alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít;
• 🍦 fagylaltokat főz és fagyaszt;
• 🍫 csokoládéból bonbonokat, díszeket készít;
• folyamatosan képzi magát;
• idegen nyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnek a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Cukrász tanulóink 🇩🇰Dániában🇩🇰 4️ hetes szakképző iskolai gyakorlaton vehetnek részt, ahol megtanulhatnak olyan helyi különlegességeket elkészíteni, mellyel színesítik itthoni tanulmányaikat. Akik német nyelvterületen szeretnének tapasztalatot szerezni, azokat 🇩🇪németországi🇩🇪 vállalati gyakorlat várja Rostock városában.

ISKOLÁINK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.