szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🌳☀️🍁 A tegnapi napon piliscsabai Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumunkban megtartották az idei Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Emlékversenyt. Az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, idilli, napsütötte körülmények között mérettethették meg magukat a versenyen résztvevő tanulók. 🌳☀️🍁 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Borász képzés

Borász képzés

OKJ száma: 31 541 02

Képzési program nyilvántartásba vételi száma: E-001111/2015/A002

A borász feladata a mezőgazdaság területén a szőlőültetvények alapfeladatainak ismerete, végzése. Az élelmiszeriparon belül a borászati feladatok teljes vertikumának ismerete, végzése kiegészítve a minőségbiztosítással, alap marketing és borturizmusi ismeretekkel, valamint a pezsgő és csemegeborok, borkülönlegességek gyártási fázisának elsajátításával.

A képzés elvégzésével a borászok az alábbi kompetenciákkal rendelkeznek:

  • a szőlőtermesztés alapfázisait elvégzik (metszés, zöldmunka, érés folyamatának ellenőrzése),
  • a szüretet előkészítik,
  • a feldolgozást megszervezik,
  • a bor erjesztését elvégzik,
  • az újbort kezelik, javítják, készre kezelik,
  • palackoznak,
  • speciális borkészítményeket előállítanak,
  • laboratóriumi minőségbiztosítást végeznek,
  • a szakmai feladatokhoz szükséges gépészeti ismeretekkel rendelkeznek,
  • elvégezik a szakmai adminisztrációt,
  • tisztában vannak a környezet- és munkavédelmi feladatokkal,
  • rendelkeznek a bor forgalmazásához, a borturizmushoz és a bormarketing végzéséhez szükséges alapismeretekkel
  • egyéb italkészítési ismereteknek is a birtokában vannak.

 

Az új szakmajegyzék szerinti Borász képzés továbbra is megtalálható a Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola képzési portfóliójában:

  • Szőlész-borász 4 0721 05 14