szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🧪 Érdeklődsz a laboratóriumi vizsgálatok iránt? Szívesen végeznél higiénikusi és minőségbiztosítási tevékenységet az élelmiszerek minősítése mellett? 🧪

Akkor a Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Élelmiszer-ellenőrzési technikus képzésén a helyed!

A képzést tanulói jogviszonyban 1️⃣ éves képzési idővel tudod elvégezni. A becsatlakozás feltétele: szakmai érettségi.

Ha ezt a képzést választod, a képzési idő elteltével rendelkezni fogsz a teljes élelmiszeripart átfogó ismeretekkel. Te fogod végezni a különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok, félkész termékek, csomagolóanyagok eltérő tulajdonságainak (analitikai, mikrobiológiai, érzékszervi) vizsgálatait. Megismered a különböző élelmiszeripari műveletek hatásait, az azokat befolyásoló tényezőket. Későbbi munkád kiterjed majd a technológiai folyamatok ellenőrzésére is.

Ha szeretnél hozzájárulni a biztonságos élelmiszerek előállításához, akkor látogass el a 👉 www.toldi-nk.sulinet.hu oldalra, hogy több információt is beszerezz a képzésről, a képzési helyről! 😉
... See MoreSee Less

View on Facebook

Borász képzés

Borász képzés

OKJ száma: 31 541 02

Képzési program nyilvántartásba vételi száma: E-001111/2015/A002

A borász feladata a mezőgazdaság területén a szőlőültetvények alapfeladatainak ismerete, végzése. Az élelmiszeriparon belül a borászati feladatok teljes vertikumának ismerete, végzése kiegészítve a minőségbiztosítással, alap marketing és borturizmusi ismeretekkel, valamint a pezsgő és csemegeborok, borkülönlegességek gyártási fázisának elsajátításával.

A képzés elvégzésével a borászok az alábbi kompetenciákkal rendelkeznek:

  • a szőlőtermesztés alapfázisait elvégzik (metszés, zöldmunka, érés folyamatának ellenőrzése),
  • a szüretet előkészítik,
  • a feldolgozást megszervezik,
  • a bor erjesztését elvégzik,
  • az újbort kezelik, javítják, készre kezelik,
  • palackoznak,
  • speciális borkészítményeket előállítanak,
  • laboratóriumi minőségbiztosítást végeznek,
  • a szakmai feladatokhoz szükséges gépészeti ismeretekkel rendelkeznek,
  • elvégezik a szakmai adminisztrációt,
  • tisztában vannak a környezet- és munkavédelmi feladatokkal,
  • rendelkeznek a bor forgalmazásához, a borturizmushoz és a bormarketing végzéséhez szükséges alapismeretekkel
  • egyéb italkészítési ismereteknek is a birtokában vannak.

 

Az új szakmajegyzék szerinti Borász képzés továbbra is megtalálható a Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola képzési portfóliójában:

  • Szőlész-borász 4 0721 05 14