szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺
Az #erasmusplus folytatódik!
dr. Keszy-Harmath Dániel - 1 hetes izlandi drámapedagógiai kurzuson vett részt ⏰2021.08.22-28. között
a 2020-1-HU01-KA101-077826, IN full swing 2020/2021 Erasmus+ köznevelési pályázat keretében.

📍Megújítottuk Erasmus+ ✍️beszámoló felületünket, a bejegyzés legalján található linken elérhetőek a programmal kapcsolatos legfontosabb 💡információk, 📸képek.

💡A program legnagyobb 🥳 sikerének a következőt tartotta:
"A mobilitás – amellett, hogy a számomra az eddigi 🗣leghasznosabb 👥drámapedagógiai kurzus – tele volt érzelmekkel. Nyolcfős 🤝csapatunk összekovácsolódott, s nemcsak a nappali foglalkozásokon, hanem az esti külön programokon is többnyire együtt voltunk. Személyes barátságok, 🌍nemzetközi 💬kapcsolatok kötődtek 🇪🇺 európai 🧑‍🏫tanárok között."

kmaszc.hu/index.php/dr-keszy-harmath-daniel-lorand/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Bor- és pezsgőgyártó technikus

🍇🍷🍾🍇Légy bor- és pezsgőgyártó technikus🍇🍷🍾🍇

Élelmiszeripar ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

A bor- és pezsgőgyártó technikus közreműködik a szőlőtermesztés🍇, a borkészítés🍷, a pezsgőgyártás🍾 területén mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozásokban a termelés irányításában, szervezésében, a termékek menedzselésében. Csoportvezetői, pincemesteri, üzemi technológusi feladatokat lát el. Képes önálló vállalkozás indítására és működtetésére. A borturizmusba kapcsolódva önálló vendéglátási feladatokat végez. A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányító képességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

💪 önbizalom,
🥰 megbízhatóság,
👣 jó állóképesség,
🤓 elköteleződés,
🌈 színlátás,
👅 kiváló ízérzékelés,
👥 csapatmunka,
🤩 döntésképesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• elvégzi és ellenőrzi a szőlő éves munkáit;
• megtervezi és irányítja a szüretet;
• elvégzi és ellenőrzi a szőlő átvételét, feldolgozását;
• elvégzi és ellenőrzi a must kezelését, javítását, tartósítását;
• mustot erjeszt, fehér-, rozé- és vörösbort készít;
• pezsgőt készít;
• bort tárol, kezel;
• borkülönlegességeket készít;
• szénsavas borokat készít;
• bort palackoz;
• bort minősít érzékszervi és laboratóriumi vizsgálatokkal;
• gyártási és hatósági dokumentációkat vezet;
• bormarketing, borturizmus feladatait tervezi, végzi.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik érdeklődnek a szőlő termesztése, feldolgozása és a bor készítése iránt. Akik elkötelezettek a jó minőségű és méltán híres magyar borok készítése és jó hírének fenntartása és emelése iránt.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Diákjaink számára folyamatosan biztosítjuk a külföldi tapasztalatszerzést, ezzel segítve őket szakmai készségeik és nyelvi kompetenciáik továbbfejlesztésében. Azon tanulóinknak, akik a bor- és pezsgőgyártó technikus szakmát választják,
a 🇫🇷🍷🇫🇷francia borvidékeken🇫🇷🍷🇫🇷 biztosítunk továbbképzési lehetőséget. Egy más ország borkultúrájának megismerése segít a szakmai ismeretek bővítésében, tágítja a látókört és nem utolsó sorban életre szóló élményekhez juttatja a diákokat.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola


KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.