szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺

🏖 Erasmus+ Bakancslista 😎 #erasmusbucketlist

✅Mit próbálj ki mindenképp, hogyha részt veszel egy Erasmus+ mobilitásban ❓

💡Segítségül összegyűjtöttünk pár ötletet, neked már csak annyi a teendőd, hogy pipálod a listát:

✅Gyűjts szuveníreket azokból a városokból, amelyeket már meglátogattál a fogadó országban! Ugyebár hűtőmágnesekből sosem elég…
✅Látogass meg legalább három múzeumot, így jobban megismerheted az adott ország történelmét és kultúráját!
✅Tanulj meg tíz hasznos kifejezést a másik nyelven, melyeket a későbbiekben hasznosíthatsz a beszélgetéseid során!
✅Írj fel három sztereotípiát, amit hallottál arról az országról, ahol éppen tartózkodsz és bizonyítsd be őket vagy pedig cáfolj rájuk!
✅Tanuld meg az ország tradicionális táncát vagy próbálj ki egy, az országra jellegzetes sportot, ha van olyan!
✅Kóstolj meg annyi helyi jellegzetes ételt, amennyit csak tudsz!
✅Fedezd fel a legrégebben vagy a legújabban megépült épületet a városban!
✅Fedezd fel a város legmagasabb pontját!
✅Ismerd meg egy helyi ember életének történetét!

❓Te mivel folytatnád a listát❓
... See MoreSee Less

View on Facebook

Bor- és pezsgőgyártó technikus

🍇🍷🍾🍇Légy bor- és pezsgőgyártó technikus🍇🍷🍾🍇

Élelmiszeripar ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

A bor- és pezsgőgyártó technikus közreműködik a szőlőtermesztés🍇, a borkészítés🍷, a pezsgőgyártás🍾 területén mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozásokban a termelés irányításában, szervezésében, a termékek menedzselésében. Csoportvezetői, pincemesteri, üzemi technológusi feladatokat lát el. Képes önálló vállalkozás indítására és működtetésére. A borturizmusba kapcsolódva önálló vendéglátási feladatokat végez. A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányító képességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

💪 önbizalom,
🥰 megbízhatóság,
👣 jó állóképesség,
🤓 elköteleződés,
🌈 színlátás,
👅 kiváló ízérzékelés,
👥 csapatmunka,
🤩 döntésképesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• elvégzi és ellenőrzi a szőlő éves munkáit;
• megtervezi és irányítja a szüretet;
• elvégzi és ellenőrzi a szőlő átvételét, feldolgozását;
• elvégzi és ellenőrzi a must kezelését, javítását, tartósítását;
• mustot erjeszt, fehér-, rozé- és vörösbort készít;
• pezsgőt készít;
• bort tárol, kezel;
• borkülönlegességeket készít;
• szénsavas borokat készít;
• bort palackoz;
• bort minősít érzékszervi és laboratóriumi vizsgálatokkal;
• gyártási és hatósági dokumentációkat vezet;
• bormarketing, borturizmus feladatait tervezi, végzi.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik érdeklődnek a szőlő termesztése, feldolgozása és a bor készítése iránt. Akik elkötelezettek a jó minőségű és méltán híres magyar borok készítése és jó hírének fenntartása és emelése iránt.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Diákjaink számára folyamatosan biztosítjuk a külföldi tapasztalatszerzést, ezzel segítve őket szakmai készségeik és nyelvi kompetenciáik továbbfejlesztésében. Azon tanulóinknak, akik a bor- és pezsgőgyártó technikus szakmát választják,
a 🇫🇷🍷🇫🇷francia borvidékeken🇫🇷🍷🇫🇷 biztosítunk továbbképzési lehetőséget. Egy más ország borkultúrájának megismerése segít a szakmai ismeretek bővítésében, tágítja a látókört és nem utolsó sorban életre szóló élményekhez juttatja a diákokat.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.