szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺

❓ Magyar 🇭🇺 , vagy más EU 🇪🇺 tagállam 1️⃣8️⃣ éves állampolgára vagy?
❓ Szeretnél ingyen utazni egyedül vagy a barátaiddal 🚉 vonattal Európa szerte?

💡 Ha igen, jelentkezz a DiscoverEU pályázatára, és utazd be Európát! Ne feledd: 2021 a 🚉 vasút európai éve, melynek megrendezésében a DiscoverEU is részt vesz.

"Kíváncsi vagy rá, mikor lesz a következő pályázati forduló?
Ha javulni fog a helyzet Európa-szerte,
⏰ 2021. október 12. és 2021. október 26. ⏰ között lebonyolítjuk a DiscoverEU következő pályázati fordulóját, hogy a 18 éves európai fiatalok újabb csoportja fedezhesse fel Európát. Ezúttal 60 000 utazási igazolványt fogunk kiosztani! Addig is kövess bennünket a közösségi felületeken, különösen a #DiscoverEU Facebook-csoportjának oldalán, ahol folyamatosan tájékoztatunk a fejleményekről!"

Facebook csoport:
⬇️⬇️⬇️
www.facebook.com/groups/245370079553195
... See MoreSee Less

View on Facebook

Bor- és pezsgőgyártó technikus

🍇🍷🍾🍇Légy bor- és pezsgőgyártó technikus🍇🍷🍾🍇


A bor- és pezsgőgyártó technikus közreműködik a szőlőtermesztés🍇, a borkészítés🍷, a pezsgőgyártás🍾 területén mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozásokban a termelés irányításában, szervezésében, a termékek menedzselésében. Csoportvezetői, pincemesteri, üzemi technológusi feladatokat lát el. Képes önálló vállalkozás indítására és működtetésére. A borturizmusba kapcsolódva önálló vendéglátási feladatokat végez. A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányító képességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük.

KÉPZÉSI FORMA:

Érettségire épülő Bor- és pezsgőgyártó technikus képzésünket nappali tagozaton, tanulói jogviszonyban (25 éves korig) vagy felnőttképzési jogviszonyban esti képzési formában van lehetőséged megszerezni.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

💪 önbizalom,
🥰 megbízhatóság,
👣 jó állóképesség,
🤓 elköteleződés,
🌈 színlátás,
👅 kiváló ízérzékelés,
👥 csapatmunka,
🤩 döntésképesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• elvégzi és ellenőrzi a szőlő éves munkáit;
• megtervezi és irányítja a szüretet;
• elvégzi és ellenőrzi a szőlő átvételét, feldolgozását;
• elvégzi és ellenőrzi a must kezelését, javítását, tartósítását;
• mustot erjeszt, fehér-, rozé- és vörösbort készít;
• pezsgőt készít;
• bort tárol, kezel;
• borkülönlegességeket készít;
• szénsavas borokat készít;
• bort palackoz;
• bort minősít érzékszervi és laboratóriumi vizsgálatokkal;
• gyártási és hatósági dokumentációkat vezet;
• bormarketing, borturizmus feladatait tervezi, végzi.

Ajánlott mindenki számára, aki érdeklődik a szőlő termesztése, feldolgozása és a bor készítése iránt. Akik elkötelezettek a jó minőségű és méltán híres magyar borok készítése és jó hírének fenntartása és emelése iránt.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola (BUDAPEST)


KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.