szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

Éppen zajlik a 🌍 Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó / Sustainability Expo and Summit 🌍 a Hungexpo kiállítóközpontban. A rendezvényt december 5-ig van lehetőség megtekinteni. Regisztráció: regisztracio.planetbudapest.hu/
Az esemény több programelemből áll, melyek – a Világtalálkozó kivételével – a nagyközönség számára is ingyenesen látogathatók.

A Világtalálkozó során vezető politikai döntéshozók👨‍⚖️, nemzetközi szervezetek tisztségviselői, a tudományos élet képviselői👩‍🔬, finanszírozási intézmények vezetői👩‍💼 és konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői💼 szólalnak fel különböző témákban.

A vezetői találkozóval párhuzamosan 185 kiállító mutatkozik be a rendezvényen - megmutatva, hogy milyen előrelepések történtek a régióban például az agrárium, a hulladékgazdálkodás vagy az okosvárosok, az energia, és a közlekedés területén. A programelem célja bemutatni, hogy milyen konkrét megoldásokat💡 lehet alkalmazni ezeken a területeken egy zöldebb jövő♻️ érdekében. A kiállítók nagyrészt hazai vállalkozások, startupok, de a V4 országaiból is érkeznek résztvevők, akik számára a kiállítás kiváló kapcsolatépítési lehetőséget is nyújt.

A kiállításon belül külön 👨‍💻ifjúsági programok is megvalósulnak: az előzetesen, pályázati úton kiválasztott iskolai osztályok egy 75 perces fenntarthatósági élménytúrán vehetnek részt.

A Your Planet közönségprogram-sorozat sok ingyenes 👨‍👩‍👧‍👦családi programot és 📢 interaktív fenntarthatósági kiállítást is kínál a látogatók számára. 11 helyszínen tekinthet meg a nagyközönség egy izgalmas, interaktív fenntarthatósági kiállítást, valamint 🍽 food court és környezetbarát piac is várja az érdeklődőket. A helyszínre (Hungexpo, G pavilon) 🚎 elektromos buszjáratokkal is ki lehetett jutni, a zöld közlekedés jegyében.

👨🏻Áder János nyitóbeszédében Márai Sándort idézte, aki Füves könyvében a feladatról és pillanatról így írt: „Vigyázz arra, hogy ne mulaszd el a pillanatot, amely csak a te pillanatod, műved kivitelének végzetszerűen kijelölt időszaka. (…) Tudományban, művészetben, irodalomban, közéletben vannak ilyen sürgető pillanatok, mikor egy igazság megérett és ki kell mondani. S ha úgy érzed, végzetesen éppen téged jelölt ki e feladatra a sors, ne késlekedj, mint a rossz színész, aki elmulasztja a jelenet végszavát. (…)” ✒️
... See MoreSee Less

View on Facebook
150 fő vett részt a Centrum Erasmus Napján

150 fő vett részt a Centrum Erasmus Napján

Október 15-én 9.00-16.00 óra között Erasmus Napot szervezett a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum az Andrássy úton, „Velünk Bárhova Eljuthatsz” címmel. A rendezvényen az érdeklődő fiatalok 10 állomásos nemzetközi vetélkedőn vehettek részt, ezen túl pedig megismerkedhettek a centrum iskoláiban tanulható szakmákkal is.

Az eseményt a centrum először szervezte meg hagyományteremtő szándékkal. A rendezvény célja az volt,  hogy a centrum iskoláiban tanuló diákok, valamint további érdeklődők számára bemutassa az elérhető nemzetközi és önkéntes lehetőségek palettáját.

A résztvevő kiállítók között az Önkéntes Központ Alapítvány bemutatta a diákoknak, hogy milyen hazai önkéntes programok várnak rájuk, a Hidak Ifjúsági Alapítvány pedig a külföldi, 18 éven felülieknek szóló ifjúsági lehetőségeket népszerűsítette. A Gordius Learning Zrt. közreműködésével a résztvevők megismerhették az Erasmus alapelveket, játékos feladattal készülhettek fel külföldi utazásaikra.

A centrum két iskolája is szerepet vállalt az eseményen: a Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola játékos kvízzel készült, melyben a résztvevők megismerkedhettek különböző országok gasztronómiai különlegességeivel, valamint a Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium környezetvédelmet tanuló diákjai és oktatójuk az Erasmus program fenntarthatósági prioritását szem előtt tartva mutatatták be a fiataloknak, hogy hogyan tehetünk minél többet a Földünkért.

A megújult Europass portált is megtekinthették a rendezvény látogatói – megtudhatták többek között azt is, mit mondjanak és mit ne mondjanak egy állásinterjún, illetve hogyan kell megfelelő önéletrajzot készíteni.

A rendezvényen a centrum négy iskolájának tanulói is népszerűsítették az Erasmus+ programot: az érdeklődőkkel megosztották, milyen tapasztalataik voltak a külföldi gyakorlatuk során, ugyanis a centrum részéről résztvevő 9 diák összesen 69 hetet töltött Erasmus+ szakképzési programon Dániában, Portugáliában és Finnországban.

A programra érkezők egy menetlevelet kaptak, mellyel körbejárhatták a 10 állomást és mindenhol teljesíthették a rövid feladatokat, majd jutalomképpen a Tempus Közalapítvány és az Európa Pont által biztosított ajándékokat vehettek át.

Az esemény keretében az intézmény általános iskolások részére rajzversenyt hirdetett, ahol a témákat is az Erasmus alapelvek szerint alakították ki, így a felső tagozatos diákok „Környezettudatos utazás” és „Én így képzelem – élet egy másik országban” pályaművekkel nevezhettek – a díjak átadására is az Erasmus Napon került sor, ahol nyolc általános iskolás tanulót díjaztak a szervezők.

Az intézmény elkötelezett híve a nemzetközi együttműködéseknek, rendelkezik a szervezeteket minősítő Erasmus+ akkreditációval a szakképzési szektorban, és a rendezvénnyel szerette volna minél szélesebb körben terjeszteni a programok kínálta lehetőségeket.