szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺

❓ Magyar 🇭🇺 , vagy más EU 🇪🇺 tagállam 1️⃣8️⃣ éves állampolgára vagy?
❓ Szeretnél ingyen utazni egyedül vagy a barátaiddal 🚉 vonattal Európa szerte?

💡 Ha igen, jelentkezz a DiscoverEU pályázatára, és utazd be Európát! Ne feledd: 2021 a 🚉 vasút európai éve, melynek megrendezésében a DiscoverEU is részt vesz.

"Kíváncsi vagy rá, mikor lesz a következő pályázati forduló?
Ha javulni fog a helyzet Európa-szerte,
⏰ 2021. október 12. és 2021. október 26. ⏰ között lebonyolítjuk a DiscoverEU következő pályázati fordulóját, hogy a 18 éves európai fiatalok újabb csoportja fedezhesse fel Európát. Ezúttal 60 000 utazási igazolványt fogunk kiosztani! Addig is kövess bennünket a közösségi felületeken, különösen a #DiscoverEU Facebook-csoportjának oldalán, ahol folyamatosan tájékoztatunk a fejleményekről!"

Facebook csoport:
⬇️⬇️⬇️
www.facebook.com/groups/245370079553195
... See MoreSee Less

View on Facebook
A Magyar Gyula és a Varga Márton iskola is képviseltette magát az idei Hungarogreen rendezvényen

A Magyar Gyula és a Varga Márton iskola is képviseltette magát az idei Hungarogreen rendezvényen

A Magyar Díszfaiskolások Egyesülete által szervezett, Közép- és Kelet-Európa faiskoláinak rangos szakkiállítását 27. alkalommal, új helyszínen és új néven rendezték meg 2021. szeptember 7-8 között, Szigetszentmiklóson a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon. A rendezvényen a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum két iskolája is részt vett.

A rendezvényen faiskolások, kertészeti áruház tulajdonosok, nagy- és kiskereskedők, tájépítészek, kert- és parképítők, valamint számos növénykedvelő érdeklődő vehetett részt.  

A kiállítás keretein belül a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum két budapesti iskolája, a Közép-magyarországi ASzC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium és a Közép-magyarországi ASzC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum iskolája, a szombathelyi Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is bemutatókertet épített.

A versenystandok építését Gódorné Hazenauer Zita SKILLS kertépítő szakértő, valamint Ekert Sára és Stummer Gergő SKILLS felkészítők koordinálták, szervezték, melynek megvalósításához számos szakmai támogató is hozzájárult, úgy mint a Profi Partner 2003 Kft., Barack-Virág Kft., Firestone, Főkert Nonprofit Zrt., Leier Hungária Kft., DeerGarden Kft., MAKEOSZ, Specialmix Kertészeti Kft.

A három elkészült standnál 6 diák dolgozott párban, követve a SKILLS verseny által kiírt szabályokat. A két nap alatt elkészült munkák kiváló gyakorlási lehetőséget biztosítottak a két EUROSKILLS-re készülő diáknak illetve további négy, az Országos Kertépítő Tehetséggondozó Tanbázisban tanuló fiatalnak.

A MAKESZISZ (Magyar Kertészeti Szakképző Intézmények Szövetsége) jóvoltából mind a három iskola megjelenhetett a beiskolázásukat segítő szóróanyagokkal, szakmai kiadványokkal, melyeket egy osztályterem ihlette standnál vehettek át az érdeklődő szakmabeliek és szakképzős diákok.

A virágkötő szakmában a II. Flora Kupa Virágkötészeti Verseny keretében mérték össze a tudásukat diákok, felnőttképzésben résztvevők és virágkötő mesterek, akik az elkészült műveket a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon mutatták be a szakmai zsűri részére, akik az eredményhirdetés keretében értékes nyereményeket osztottak ki.