szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🧪 Érdeklődsz a laboratóriumi vizsgálatok iránt? Szívesen végeznél higiénikusi és minőségbiztosítási tevékenységet az élelmiszerek minősítése mellett? 🧪

Akkor a Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Élelmiszer-ellenőrzési technikus képzésén a helyed!

A képzést tanulói jogviszonyban 1️⃣ éves képzési idővel tudod elvégezni. A becsatlakozás feltétele: szakmai érettségi.

Ha ezt a képzést választod, a képzési idő elteltével rendelkezni fogsz a teljes élelmiszeripart átfogó ismeretekkel. Te fogod végezni a különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok, félkész termékek, csomagolóanyagok eltérő tulajdonságainak (analitikai, mikrobiológiai, érzékszervi) vizsgálatait. Megismered a különböző élelmiszeripari műveletek hatásait, az azokat befolyásoló tényezőket. Későbbi munkád kiterjed majd a technológiai folyamatok ellenőrzésére is.

Ha szeretnél hozzájárulni a biztonságos élelmiszerek előállításához, akkor látogass el a 👉 www.toldi-nk.sulinet.hu oldalra, hogy több információt is beszerezz a képzésről, a képzési helyről! 😉
... See MoreSee Less

View on Facebook
„Olvass magyart!” a Toldi iskolában

„Olvass magyart!” a Toldi iskolában

Lezárult a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium könyvtárának „Olvass magyart!” pályázata.

A programot a Toldi iskola munkatársai azért hívták életre, hogy a diákok minél több ma élő magyar szerzővel ismerkedjenek meg, olvassanak tőlük egy regényt vagy novellát, majd élményük alapján készítsenek könyvajánlókat mások számára. A pályázat nem kizárólag a Toldi iskola falain belül került meghirdetésre: a felhívást eljuttatták a nagykőrösi, valamint a közeli települések iskoláinak, illetve a városi könyvtárnak is. Megadott kategóriákban a 13-18 éves korosztály, illetve 18 év feletti felnőttek nevezhettek.

Összesen 18 pályázó 35 képe érkezett a szervezőkhöz, ami 16 szerzőtől 18 elolvasott művet jelent. A kreatív alkotói munkával készített bookstagram képek, a szerzőről és/vagy a műről alkotott vélemények kifejezése a beküldött alkotásokon keresztül nagyon jól kifejezik azt, hogy milyen sok ma élő magyar szerző közül válogathatunk, ha olvasni szeretnénk, és milyen fontos megismerni az ő írásaikat is. A nevezők – a teljesség igénye nélkül – az alábbi szerzőktől olvastak műveket: Baráth Viktória, Bartos Erika, Bodor Attila, Cselenyák Imre, Jandácsik Pál, Leiner Laura, Lőrincz L. László, Nagy Anikó Johanna, Rácz-Stefán Tibor, Róbert Katalin, Schäffer Erzsébet és Varga Beáta.
A beküldött művekből a könyvtárban kiállítás is készült.

A zsűri a dobogós helyezetteken túl négy főt különdíjban is részesített, így a meghirdetett két kategóriában összesen tíz pályázó kapott elismerést. A díjak átadására 2021. február 11-én került sor.

A Toldi iskola és könyvtára, valamint a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum szeretettel gratulál minden résztvevőnek!