szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🌞 Habár egyre nő a napsütéses órák száma és közeledik a jó idő, a társadalom energiapazarlása ebben az időszakban sem szokott igazán csökkenni. Ezért is nagyon fontos, hogy minden évben március 6-án van egy nap, amely felhívja a figyelmet a fenntarthatóságra, az energiatakarékosságra, a környezettudatosságra – ma van a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap.

Iskoláink évek óta kiemelten kezelik a kérdéskört: a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programnak (KEHOP) köszönhetően számos iskolánkban valósultak meg energiahatékonysági projektek, úgy mint épületenergetikai beruházások, kollégiumépületek energetikai korszerűsítése (hőszigetelés, nyílászáró csere), valamint fotovoltaikus rendszerek kialakítása.

Segítünk egy pár tippel, hogyan tudtok takarékoskodni a mindennapokban! 😉

💡 Mindig kapcsoljátok le a villanyt magatok után, ha már nincs szükség rá!

💡 Használjatok minél több energiatakarékos izzót!

💡 Ha már nem használjátok a televíziót, számítógépet vagy az elektromos háztartási gépeket, húzzátok ki azokat a konnektorból, vagy kapcsoljátok le az elosztót!

💡 Utazásaitokhoz válasszátok gyakrabban a tömegközlekedést, sétáljatok vagy biciklizzetek!

💡 Ellenőrizzétek lakóhelyetek szigeteléseit. Jól működnek? Beszélgessetek róla otthon, hogy lehetne csökkenteni a lakóhelyetek hőmérsékletét 1-2 fokkal.

💡 Az eldobható elemek helyett használjátok újratölthető variánsaikat!
... See MoreSee Less

View on Facebook
„Olvass magyart!” a Toldi iskolában

„Olvass magyart!” a Toldi iskolában

Lezárult a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium könyvtárának „Olvass magyart!” pályázata.

A programot a Toldi iskola munkatársai azért hívták életre, hogy a diákok minél több ma élő magyar szerzővel ismerkedjenek meg, olvassanak tőlük egy regényt vagy novellát, majd élményük alapján készítsenek könyvajánlókat mások számára. A pályázat nem kizárólag a Toldi iskola falain belül került meghirdetésre: a felhívást eljuttatták a nagykőrösi, valamint a közeli települések iskoláinak, illetve a városi könyvtárnak is. Megadott kategóriákban a 13-18 éves korosztály, illetve 18 év feletti felnőttek nevezhettek.

Összesen 18 pályázó 35 képe érkezett a szervezőkhöz, ami 16 szerzőtől 18 elolvasott művet jelent. A kreatív alkotói munkával készített bookstagram képek, a szerzőről és/vagy a műről alkotott vélemények kifejezése a beküldött alkotásokon keresztül nagyon jól kifejezik azt, hogy milyen sok ma élő magyar szerző közül válogathatunk, ha olvasni szeretnénk, és milyen fontos megismerni az ő írásaikat is. A nevezők – a teljesség igénye nélkül – az alábbi szerzőktől olvastak műveket: Baráth Viktória, Bartos Erika, Bodor Attila, Cselenyák Imre, Jandácsik Pál, Leiner Laura, Lőrincz L. László, Nagy Anikó Johanna, Rácz-Stefán Tibor, Róbert Katalin, Schäffer Erzsébet és Varga Beáta.
A beküldött művekből a könyvtárban kiállítás is készült.

A zsűri a dobogós helyezetteken túl négy főt különdíjban is részesített, így a meghirdetett két kategóriában összesen tíz pályázó kapott elismerést. A díjak átadására 2021. február 11-én került sor.

A Toldi iskola és könyvtára, valamint a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum szeretettel gratulál minden résztvevőnek!