szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🌞 Habár egyre nő a napsütéses órák száma és közeledik a jó idő, a társadalom energiapazarlása ebben az időszakban sem szokott igazán csökkenni. Ezért is nagyon fontos, hogy minden évben március 6-án van egy nap, amely felhívja a figyelmet a fenntarthatóságra, az energiatakarékosságra, a környezettudatosságra – ma van a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap.

Iskoláink évek óta kiemelten kezelik a kérdéskört: a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programnak (KEHOP) köszönhetően számos iskolánkban valósultak meg energiahatékonysági projektek, úgy mint épületenergetikai beruházások, kollégiumépületek energetikai korszerűsítése (hőszigetelés, nyílászáró csere), valamint fotovoltaikus rendszerek kialakítása.

Segítünk egy pár tippel, hogyan tudtok takarékoskodni a mindennapokban! 😉

💡 Mindig kapcsoljátok le a villanyt magatok után, ha már nincs szükség rá!

💡 Használjatok minél több energiatakarékos izzót!

💡 Ha már nem használjátok a televíziót, számítógépet vagy az elektromos háztartási gépeket, húzzátok ki azokat a konnektorból, vagy kapcsoljátok le az elosztót!

💡 Utazásaitokhoz válasszátok gyakrabban a tömegközlekedést, sétáljatok vagy biciklizzetek!

💡 Ellenőrizzétek lakóhelyetek szigeteléseit. Jól működnek? Beszélgessetek róla otthon, hogy lehetne csökkenteni a lakóhelyetek hőmérsékletét 1-2 fokkal.

💡 Az eldobható elemek helyett használjátok újratölthető variánsaikat!
... See MoreSee Less

View on Facebook
Hagyományok, ízek, régiók – Toldi Miklós tudományos diákkonferencia

Hagyományok, ízek, régiók – Toldi Miklós tudományos diákkonferencia

A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 2020/2021-es tanévben tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a „Hagyományok, ízek, régiók program” Országos Tudományos Diákkonferenciát 2021. április 9-10-én, mezőgazdasági és élelmiszeripari iskolák tanulói számára.

A versenydolgozatokat az alábbi témákban várják:

 

1. Tájjellegű ételek:
Hagyományőrzés, hagyományok modern formában, hogyan visszük hagyományainkat az európai unióba, elfelejtett ételmegőrzési hagyományok, sütés-főzés a szabadban, élelmiszeripari emlékeink, régi eszközök és mai utódaik, népszokások az élelmiszerkészítésben.
2. Környezetvédelem, élelmiszerbiztonság az élelmiszeriparban:
Élelmiszereink csomagolása a XXI. században, környezetvédelem az élelmiszeriparban, az egészséges táplálkozási igények kielégítése az élelmiszer-előállításban, adalékanyagok az élelmiszeriparban, az élelmiszerek jelölésének jogharmonizációja, tudatformálás az élelmiszeriparban, élelmiszer-előállításunk az EU csatlakozás szemszögéből.
3.  Környezetünk élelmiszeripari nevezetességei, épületei, élelmiszert előállító dinasztiák:

Régi élelmiszeripari üzemeink, iskolánk története, élelmiszeripari dinasztiák bemutatása, az agrárium híres szülöttei, élelmiszeripari emlékeink, műemlékeink.


A dolgozat tartalmi és formai követelményei, a leadás kritériumai:
  • Terjedelem: 10-15 oldal, 12-es betűmérettel, normál sorközzel, sorkizárt igazítással szerkesztve, mellékletek nélkül (melléklet: rajzok, fényképek, irodalmi jegyzékek).
  • A szó szerinti idézetet i„” jelek alkalmazásával és a forrás pontos megjelölésével kérik jelölni, de fontos, hogy ezek alkalmazása minimális (max. 5%) legyen.
  • A dolgozatot nyomtatott formában, bekötve, spirálozva kérik a versenyre hozni (1 példányban). A belső címlapon szerepeljen a dolgozat címe, alkotójának neve, az iskola neve és a dolgozat megírásában patronáló tanár neve is.
  • A dolgozatokat elektronikus formában (pdf) kell megküldeni a Toldi iskola e-mail címére (toldi@toldi-nk.sulinet.hu).
  • A dolgozatok beérkezésének határideje: 2021. március 26.
  • A dolgozatot élőszóban kell bemutatni egy vagy két tanulónak. A bemutatás ideje max. 10 perc. A bemutatást diavetítéssel, projektorral lehet szemléletesebbé tenni.
  • A beérkező dolgozatok bírálatát neves szakemberek végzik, az elhangzott előadással együtt szakmai zsűri dönt a művekről.
  • A dolgozat előadásához számítógép és projektor biztosítva lesz. Az egyéb szükséges eszközigényt jelezni szükséges.
  • A távolabbról érkezők számára a konferencia idejére az iskola kollégiumában térítés ellenében szállás és étkezés igényelhető. Az erre vonatkozó igényeket a szervezők szintén elektronikusan kérik a dolgozatok megküldésével egyidőben, az iskola weboldalról letölthető nyomtatvány kitöltésével, aláírt és szkennelt formában.

 

A versenyért felelős vezető: Bakó Kálmán igazgatóhelyettes


A kérdések megválaszolására a szervezők telefonon és e-mailen is állnak rendelkezésre:

06 53 351 922 / 06 53 550 143

toldi@toldi-nk.sulinet.hu