szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🇪🇺 EU Percek 🇪🇺

🏖 Erasmus+ Bakancslista 😎 #erasmusbucketlist

✅Mit próbálj ki mindenképp, hogyha részt veszel egy Erasmus+ mobilitásban ❓

💡Segítségül összegyűjtöttünk pár ötletet, neked már csak annyi a teendőd, hogy pipálod a listát:

✅Gyűjts szuveníreket azokból a városokból, amelyeket már meglátogattál a fogadó országban! Ugyebár hűtőmágnesekből sosem elég…
✅Látogass meg legalább három múzeumot, így jobban megismerheted az adott ország történelmét és kultúráját!
✅Tanulj meg tíz hasznos kifejezést a másik nyelven, melyeket a későbbiekben hasznosíthatsz a beszélgetéseid során!
✅Írj fel három sztereotípiát, amit hallottál arról az országról, ahol éppen tartózkodsz és bizonyítsd be őket vagy pedig cáfolj rájuk!
✅Tanuld meg az ország tradicionális táncát vagy próbálj ki egy, az országra jellegzetes sportot, ha van olyan!
✅Kóstolj meg annyi helyi jellegzetes ételt, amennyit csak tudsz!
✅Fedezd fel a legrégebben vagy a legújabban megépült épületet a városban!
✅Fedezd fel a város legmagasabb pontját!
✅Ismerd meg egy helyi ember életének történetét!

❓Te mivel folytatnád a listát❓
... See MoreSee Less

View on Facebook
Hagyományok, ízek, régiók – Toldi Miklós tudományos diákkonferencia

Hagyományok, ízek, régiók – Toldi Miklós tudományos diákkonferencia

A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 2020/2021-es tanévben tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a „Hagyományok, ízek, régiók program” Országos Tudományos Diákkonferenciát 2021. április 9-10-én, mezőgazdasági és élelmiszeripari iskolák tanulói számára.

A versenydolgozatokat az alábbi témákban várják:

 

1. Tájjellegű ételek:
Hagyományőrzés, hagyományok modern formában, hogyan visszük hagyományainkat az európai unióba, elfelejtett ételmegőrzési hagyományok, sütés-főzés a szabadban, élelmiszeripari emlékeink, régi eszközök és mai utódaik, népszokások az élelmiszerkészítésben.
2. Környezetvédelem, élelmiszerbiztonság az élelmiszeriparban:
Élelmiszereink csomagolása a XXI. században, környezetvédelem az élelmiszeriparban, az egészséges táplálkozási igények kielégítése az élelmiszer-előállításban, adalékanyagok az élelmiszeriparban, az élelmiszerek jelölésének jogharmonizációja, tudatformálás az élelmiszeriparban, élelmiszer-előállításunk az EU csatlakozás szemszögéből.
3.  Környezetünk élelmiszeripari nevezetességei, épületei, élelmiszert előállító dinasztiák:

Régi élelmiszeripari üzemeink, iskolánk története, élelmiszeripari dinasztiák bemutatása, az agrárium híres szülöttei, élelmiszeripari emlékeink, műemlékeink.


A dolgozat tartalmi és formai követelményei, a leadás kritériumai:
  • Terjedelem: 10-15 oldal, 12-es betűmérettel, normál sorközzel, sorkizárt igazítással szerkesztve, mellékletek nélkül (melléklet: rajzok, fényképek, irodalmi jegyzékek).
  • A szó szerinti idézetet i„” jelek alkalmazásával és a forrás pontos megjelölésével kérik jelölni, de fontos, hogy ezek alkalmazása minimális (max. 5%) legyen.
  • A dolgozatot nyomtatott formában, bekötve, spirálozva kérik a versenyre hozni (1 példányban). A belső címlapon szerepeljen a dolgozat címe, alkotójának neve, az iskola neve és a dolgozat megírásában patronáló tanár neve is.
  • A dolgozatokat elektronikus formában (pdf) kell megküldeni a Toldi iskola e-mail címére (toldi@toldi-nk.sulinet.hu).
  • A dolgozatok beérkezésének határideje: 2021. március 26.
  • A dolgozatot élőszóban kell bemutatni egy vagy két tanulónak. A bemutatás ideje max. 10 perc. A bemutatást diavetítéssel, projektorral lehet szemléletesebbé tenni.
  • A beérkező dolgozatok bírálatát neves szakemberek végzik, az elhangzott előadással együtt szakmai zsűri dönt a művekről.
  • A dolgozat előadásához számítógép és projektor biztosítva lesz. Az egyéb szükséges eszközigényt jelezni szükséges.
  • A távolabbról érkezők számára a konferencia idejére az iskola kollégiumában térítés ellenében szállás és étkezés igényelhető. Az erre vonatkozó igényeket a szervezők szintén elektronikusan kérik a dolgozatok megküldésével egyidőben, az iskola weboldalról letölthető nyomtatvány kitöltésével, aláírt és szkennelt formában.

 

A versenyért felelős vezető: Bakó Kálmán igazgatóhelyettes


A kérdések megválaszolására a szervezők telefonon és e-mailen is állnak rendelkezésre:

06 53 351 922 / 06 53 550 143

toldi@toldi-nk.sulinet.hu