szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

Gróf Bercsényi Miklós - Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikumunk névadója - 1665. szeptember 24-én született Bécsben. Kuruc főgenerális, II. Rákóczi Ferenc közeli harcostársa és a Rákóczi-szabadságharc egyik irányítója volt. A nagyszombati egyetemen tanult, majd Esterházy Pál nádor oldalán kezdte katonai pályáját, 1685-ben Vágsellye kapitánya lett, 1686-ban Buda ostrománál ezredesi rangot kapott, majd Szeged várának főkapitányává nevezték ki. I. Lipót magyar király és német-római császár több kitüntetésben részesítette és később apjával együtt grófságot is nyert, sőt, aranysarkantyús vitézzé is ütötték. Az 1690-es években szembefordult a császár abszolutizmusával és elnyomó politikájával. Rákóczival együtt fogtak neki, hogy francia segítséggel megdöntsék a Habsburgok magyarországi uralmát. 1703-ban Bercsényi lengyel csapatok, valamint Moldvából toborzott zsoldosok élén jött Rákóczi segítségére és kezdettől fogva a szabadságharc második embere volt. Politikai nézetei egyébként sokban különböztek Rákócziétól, szűkebb térre igyekezett szorítani a protestáns köznemesség befolyását az államigazgatásban, s katonapolitikai, diplomáciai vitákba is keveredett vele. Mindvégig kitartott azonban a konföderációra tett esküje mellett. Nyolc éven át szinte állandóan hadban forgott és hadat vezetett, emellett a diplomáciában is a fejedelem egyik legbizalmasabb tanácsadója volt.
Forrás: Wikipédia
... See MoreSee Less

View on Facebook
Valentin-napi virágvásár

Valentin-napi virágvásár

Valentin napi virágvásárt szervez a budapesti Közép-magyarországi ASzC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola. A csodás színekben pompázó primulák 350 Ft/db áron kaphatók.

A valentin napi virágvásár keretein belül a Magyar Gyula iskola tankertészete a szivárvány színeiben pompázó kankalinokra helyezi a hangsúlyt. A primulák ára ezúttal 350 Ft/db.  A virágok árusítása munkanapokon 8 és 13 óra között történik a 1106 Budapest, Maglódi út 8. (bejárat az Olaj utca felől) cím alatt. A lebonyolító iskola továbbra is tekintettel van a szükséges előírásokra, így személyes vásárlás esetén kizárólag egy személy, valamint az eladó tartózkodik az eladótérben (üvegház, fólia). Lehetőség van előzetes időpont-egyeztetés szerinti vásárlásra, valamint e-mailben vagy telefonon történő előzetes rendelésfelvételre is az alábbi elérhetőségek bármelyikén. Telefonszám: +36 30 580 6641; e-mail: info@budapestitankerteszet.hu.

Kérésre az előzetesen leadott rendelést összekészítik, majd a megbeszélt időpontban az iskola kapujában kerül sor az átvételre. A rendelés módosítására az átvétel előtti napon 14 óráig van lehetőség. A X., XIV., XVIII. és XIX. kerületben 10.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a kiszállítás. Fizetés nyugta ellenében az eladónál/szállítónál kizárólag készpénzben történik.
További információkért látogassanak el Magyar Gyula iskolánk tankertészetének weboldalára.