szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

🌞 Habár egyre nő a napsütéses órák száma és közeledik a jó idő, a társadalom energiapazarlása ebben az időszakban sem szokott igazán csökkenni. Ezért is nagyon fontos, hogy minden évben március 6-án van egy nap, amely felhívja a figyelmet a fenntarthatóságra, az energiatakarékosságra, a környezettudatosságra – ma van a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap.

Iskoláink évek óta kiemelten kezelik a kérdéskört: a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programnak (KEHOP) köszönhetően számos iskolánkban valósultak meg energiahatékonysági projektek, úgy mint épületenergetikai beruházások, kollégiumépületek energetikai korszerűsítése (hőszigetelés, nyílászáró csere), valamint fotovoltaikus rendszerek kialakítása.

Segítünk egy pár tippel, hogyan tudtok takarékoskodni a mindennapokban! 😉

💡 Mindig kapcsoljátok le a villanyt magatok után, ha már nincs szükség rá!

💡 Használjatok minél több energiatakarékos izzót!

💡 Ha már nem használjátok a televíziót, számítógépet vagy az elektromos háztartási gépeket, húzzátok ki azokat a konnektorból, vagy kapcsoljátok le az elosztót!

💡 Utazásaitokhoz válasszátok gyakrabban a tömegközlekedést, sétáljatok vagy biciklizzetek!

💡 Ellenőrizzétek lakóhelyetek szigeteléseit. Jól működnek? Beszélgessetek róla otthon, hogy lehetne csökkenteni a lakóhelyetek hőmérsékletét 1-2 fokkal.

💡 Az eldobható elemek helyett használjátok újratölthető variánsaikat!
... See MoreSee Less

View on Facebook
Megújul a piliscsabai iskolánk sportcsarnoka

Megújul a piliscsabai iskolánk sportcsarnoka

A KEHOP-5.2.2-16-2016-00051 számú projekt keretében újul meg a piliscsabai iskolánk, a Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 2002-ben átadott sportcsarnoka.

2021.01.29-én az iskola igazgatónője, Börzsönyi Tünde Márta átadta a közbeszerzésen nyertes kivitelezőnek, az M és M Építőipari Szolgáltató Kft.-nek az érintett területet, melynek köszönhetően hamarosan elkezdődnek a munkafolyamatok. A régóta várt felújításra két forrás biztosítja a rendelkezésre álló, összesen 414.477.806 Ft-os támogatási összeget.

A két forrás:
– KEHOP-5.2.2-16-2016-00051 azonosítószámú projekt forrásaiból
– hazai költségvetés KEHOP támogatási előirányzatok, XIX. Uniós fejlesztések fejezetének forrásaiból

A projekt keretében az épületenergetikai fejlesztés mellett statikai megerősítés is megvalósul, ennek köszönhetően az iskola diákjai várhatóan egy éven belül újra birtokba vehetik majd a városi szinten is egyedülálló sportcsarnokot. A kivitelezési munkákra vonatkozó közbeszerzést az M és M Építőipari Szolgáltató Kft. nyerte meg, akik a városban és a környéken is több felújítást végeztek az elmúlt években. A kivitelező cég nagy tapasztalattal rendelkezik Európai Uniós forrásból megvalósuló projektek megvalósításában is.

„Minél előbb, minél jobb minőségben szeretnénk megvalósítani a projektet” – mondta a kivitelező cég ügyvezetője, Müller Márton Antal, akinek cége 1992 óta foglalkozik felújításokkal, beruházásokkal. Földesi Gyula, a Centrum kancellárja is izgatottan várja a kivitelezés befejezését, valamint szeretné, ha a diákok és a piliscsabai lakosság mielőbb használhatnák a felújított sportcsarnokot. “A korábbiakban egyik iskolánkban sem volt még ilyen nagy összegű és ilyen összetett projekt, így ez ránk is nagy feladatot ró az elkövetkezendő 270 napban, hiszen ennyi idő alatt fog egészen pontosan elkészülni a piliscsabai sportcsarnok.” – nyilatkozta Földesi Gyula, a Centrum kancellárja.

A projekt keretében a következő feladatok valósulnak meg: külső csapadékvíz-elvezetés, nyílászárók cseréje, sportcsarnok teljes borításának cseréje, új rétegrend kialakítása, a tetőszerkezet statikai megerősítése, teljes héjazat cseréje. A pályázat konzorciumvezetője és kedvezményezettje a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft., akik a kezdetektől felügyelik és irányítják a feladatokat, amelyek már 2016-ban megkezdődtek.

„A diákok és az iskola tantestülete is nagyon várja már, hogy ismét birtokba vehesse a sportlétesítményt, és megfelelő körülmények között tudjuk lebonyolítani a testnevelésórákat, a felkészülést a testnevelés érettségi vizsgára, illetve sportrendezvényeinket. A 2016-ban felcsillant remény, hogy sportcsarnokunk megújulhat, most megvalósulni látszik, amit nagy örömmel látunk.” – nyilatkozta Börzsönyi Tünde Márta, a Közép-magyarországi ASzC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

A képen középen Börzsönyi Tünde Márta, a Közép-magyarországi ASzC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója látható, bal oldalán Müller Márton Antal, az M és M Építőipari Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője, valamint jobb oldalon Oláh Bélát látjuk, aki a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese.